A zabkása hatása az egészségre: ez lehet a sikeres diéta titka!

Ribánszky Ágota / Éva magazin

A zabpehelyből készülő zabkása hatása a szervezetünkre egészen lenyűgöző – máris soroljuk, mi mindent tud ez a csodaétel!

Ha a reggelente sebtében bekapott falatokat vagy az éhgyomorra letolt dupla kávét lecseréljük egy tál – igen változatosan elkészíthető – zabpehelyre, a zabkása hatása hamarosan érezhető és élvezhető lesz, és egész nap végigkísér bennünket. Minden táplálkozás szakértő és orvos egyetért abban, hogy ez az egyik legegészségesebb élelmiszerünk, egyesek viszont egyenesen a hosszú élet titkát látják benne. De vegyük csak sorra, milyen pozitív hatásai vannak a zabkásának az egészségünkre!


1. A zabkása hatása az étvágyunkra

A zabpehely, amiből a kása készül élelmi rostokban igen gazdag, emiatt gyorsan eltelít, megakadályozva a túlevést. Egy csésze zabkása nagyjából 4 gramm rostot tartalmaz: a nőknek 20, a férfiaknak 30 gramm rostot kellene fogyasztaniuk naponta. Emellett ez a finomság csökkenti a magas koleszterinszint kialakulásának kockázatát és egyensúlyban tartja a vércukorszintet.


A zabkása további jótékony hatásairól az evamagazin.hu oldalon olvashatsz!