A nyári sportolás Nr1 szabálya

Birta Brigi

Ha imádsz a szabadban sportolni, akkor van egy fontos dolog, amiről márciustól szeptember végéig biztosan gondoskodnod kell, ez pedig nem más, mint a napvédelem!

Sokan azt hiszik, hogy csak akkor kell bekenniük magukat, ha strandolnak, ám ez hatalmas tévedés. Fehér bőrűeknek már akkor is érdemes, ha csak kimennek az utcára, azoknak pedig, akik naponta odakint edzenek, erősen ajánlott!

Ha igazán fanatikus vagy, biztosan ott a tréning felsőd, napszemüveged, vagy rövidnadrágod nyoma a testeden! Egy egy-két órás edzés alkalmával a válladat és az arcodat extrán érik a napsugarak, így ha mást nem is, legalább ezeket a testrészeket kend be, de természetesen a legjobb, ha minden szabad bőrfelületet naptejjel védelmezel. Ilyen sportok a tenisz, biciklizés, futás, röplabdázás, street workout, de minden más, amit a szabad levegőn űzöl.

A testfelületen megjelenő izzadtság például olyan hatással bír, mint amikor vizes bőrrel napozol – sokkal hamarabb meglátszik a nap hatása! Éppen ezért érdemes vízálló naptejjel bekenned magad már az edzés kezdete előtt fél órával. Tudjuk, hogy macerás lenne közben átkrémezned magad egy újabb adaggal sportolás közben, ezért javasoljuk, hogy egy könnyen felszívódó hosszan tartó hatású verzióval krémezd magad egyszer. A szádat és szemkörnyékedet akár egy magasabb faktorszámú kozmetikummal is kezelheted biztos, ami biztos!

Szóval, ha mindened a szabadban sportolás, mindenképpen szerezz be egy szuper napvédő krémet!