A napfény 6 csodás egészségügyi hatása

Joy.hu

Van néhány érvünk amellett, hogy kimenj a szabadba!

1. D-vitamin bomba

A megfelelő D3-vitamin szinthez már az is elég, ha naponta 15 percig hagyod, hogy napfény érje a fedetlen alkarod. Ehhez képest az emberek többsége mégis vitaminhiányos, mert nagy rohanásban megfeledkeznek erről az alapvető fizikai szükségletről – amivel sajnos rengeteg betegség kockázatát növelik.

2. Fegyver lehet a rák ellen

Dr. Johanna Budwig, a híres rákellenes Budwig-diéta megalkotója számtalanszor érvelt már amellett, hogy a napfény elektromágneses sugárzása hozzájárul a tápanyagok megfelelő hasznosulásához.

3. Véd a depressziótól

A szezonális depresszió oka, hogy kevesebb napfényhez jutunk az év bizonyos időszakában. Ha téged is megviselt a tél lelkileg, a tavasz végre mindent helyre tesz!

Olvasd el ezt is!
Stephen Hawking gyönyörű üzenete a depresszióval küzdőknek

4. Energiát ad

A szervezeted valószínűleg képes anyagcsere-energiává alakítani, tehát közvetlenül hasznosítani a napfényt – bár erről még folynak a kutatások. Fogadjunk, hogy te is ismersz valakit, aki folyton azt mondja magáról: napelemmel működik!

5. Kevesebb gyógyszer kell

Sikerült bebizonyítani, hogy a frissen műtött betegek kevesebb fájdalomcsillapítót kérnek, ha mindennap jut nekik egy kis napfény. Ráadásul így kevésbé szorongóak és stresszesek.

6. Javítja a koncentrációt

Egy 2012-es neurológiai kutatás szerint 6 napfényben töltött óra után jobban lehet este koncentrálni. Persze, ez már olyan mennyiség, aminél többször és bőségesen kell fényvédőt alkalmazni…


Te is szereted a napfényt?

Olvasd el ezt is!
4 jel, hogy nem jut elég D-vitamin a szervezetedbe

Itt a nyár, irány a napsütés! Szuper nyári JOY BEACH kuponjainkat keresd az aktuális számunkban, amelyeket 2016. június 9. és 12. között használhatsz fel!