Így kezdd újra az edzést egy nagyobb kihagyás után

Birta Brigi

Nem te vagy az egyedüli, aki hosszabb időre esik le a tréningvonatról, viszont tényleg nem könnyű újra felszállni rá. Így vágj bele, ha elhatároztad, hogy újra elkezdesz edzeni!

Azt tudnod kell, hogy egy hónap kihagyás után nem kell óvatoskodnod, de ennél többnél már érdemes odafigyelned, minél nagyobb a szünet, annál jobban! Legalább 1-2 hétig nagyon lightos vagy közepes intenzitású mozgásformát végezz, és minimum 20 percet szánj a bemelegítésre. Ez lehet gyors gyaloglás, az ellipszis tréner használata, vagy könnyed bringázás. Ezután végezz egy-két gyakorlatot, aztán intenzívebb strechinget, és pár napig elégedj meg ennyivel. Egy hét után kezdj el megbarátkozni a kisebb kézi súlyokkal, és szép lassan emelheted a tömeget.

Olvasd el ezt is!
Ha kihagyod az edzést, milyen hamar tűnnek el az izmaid?

Az elején kőkemény izomlázad lesz, és akkor kell elkezdened emelned az intenzitást, ha enyhébbé válik. A nyújtás kiemelt szerepet játsszon, ezzel előzheted meg a sérüléseket. A mélyizmok erősítésére is nagy hangsúlyt fektess, jöhet a plank, és a fekvőtámasz!

Olvasd el ezt is!
Ez az az eszköz a konditeremben, amin több baci van, mint a WC-ülőkén!

A megfelelő táplálkozás fantasztikusan támogatja az edzéseidet. Szóval, ha most kezdesz újra sportolni, emeld meg a napi folyadék beviteledet (szénsavmentes víz vagy ízesítetlen gyógytea formájában) minimum fél literrel, hiszen a hidratáció elengedhetetlen. Illetve minél többet mozogsz, annál több energiára van szükséged!

Sok sikert kívánunk az újrakezdéshez!