Egy orvos 4 érve a bioélelmiszerek mellett
Segít eldönteni, érdemes-e biót venned!
Dr. Amy Myers szerint nagyban meghatározza az egészségedet, hogy organikus alapanyagokat választasz-e. Mégpedig a következő okok miatt…
1. Kevesebb méreg jut a szervezetedbe
A növényvédőszerektől, műtrágyáktól, mesterséges anyagoktól, növekedési hormonoktól és antibiotikumoktól mentes élelmiszerek hozzájárulnak, hogy összességében sokkal kevesebb toxikus anyag jusson a testedbe.
2. Nem génmanipuláltak
Ma már több olyan növény is létezik, amit nem a természetben megtalálható formájában fogyasztunk, hiszen különböző génmódosítási technikákkal ellenállóbbá – vagy más szempontból megfelelőbbé – tették őket. A környezeti hatások egészségre gyakorolt hatásával foglalkozó American Academy of Environmental Medicine szerint „biológiailag feltételezhető, hogy a génmódosított élelmiszerek károsak az emberi egészségre”.
3. A biogazdálkozás környezetbarát
Az organikus növénytermesztéshez és állattenyésztéshez csupa olyan dolog kell, ami nem károsítja a környezetet olyan mértékben, mint az ipari termelés. Ráadásul elengedhetetlen hozzá, hogy természetes módon megőrizzék a talaj minőségét.
4. Az organikus étel táplálóbb
Kutatások bizonyítják, hogy a bioélelmiszerek gazdagabbak vitaminokban, ásványi anyagokban, illetve más létfontosságú összetevőkben is. Az így termesztett növényekben például több „szuperétel-komponens”, azaz flavonoid van.
Te átálltál már a bióra?