Legyen az egész város az edzőtermed!

Birta Brigi

Sokszor arra hivatkozol, hogy azért nem edzel, mert nincs időd rá? Most bebizonyítjuk, hogy szinte bárhol-bármikor tréningezhetsz!

Borsos Péter fitneszedző szerint nincs szükséged súlyzókra, kondigépekre, csak egy kis kreativitásra! El is árulja, milyen szabályokat tarts be:

Légy kreatív: keress mindent, ami elbír, vagy amit megfelelő erőkifejtéssel mozgatni tudsz.

Légy átgondolt: Ilyenkor se hagyd ki a bemelegítésr a nyújtást, mert ilyenkor is éppolyan fontos, mint az edzőteremben.

Légy óvatos: Csinálj mindent fokozatosan: egyszerre egy lépést. Ha rögtön két irodai gurulószék között szeretnél spárgázni, akkor fájdalmas pillanatokra készülhetsz.

Légy résen: Inkább eddz többször, több helyen rövidebb ideig, minthogy időhiány miatt kihagyd az edzést. A buszon kapaszkodhatsz simán is, de 8-10 mp-es szakaszokban teljes erőből is szoríthatod a kapaszkodót. Az előbbi utazás, az utóbbi edzés is egyben.

Légy képzett: Ismerd meg a tested és az izmaid működését, ez elengedhetetlen a biztonságos és hatékony edzéshez. Ehhez jó módszer az izomláz kontrollált előidézése 1-1 gyakorlattal. Fuss (vagy sétálj) fel a negyedikre 5-6-szor egymás után, és másnap garantáltan tudni fogod mely izomcsoportok vesznek részt a lépcsőzésben.

Olvasd el ezt is!
A szívedre is káros a túledzés