6 trükk, amivel végleg megszabadulhatsz bármilyen függőségtől

Europress
Joy.hu

Készen állsz rá, hogy tényleg magad mögött hagyd? Akkor rajta!

1. Kezdd hittel a napot!

A rendszeres spirituális gyakorlat – legyen az jóga, mantra, meditáció, ima, vagy ezek tetszőleges kombinációja – segít benne, hogy helyre tedd az érzéseidet és a gondolataidat. Ébredés után pedig még nagyobb a hatása, hiszen megalapozza az egész napodat!

2. Nevess és izzadj meg!

Az élet lényege, hogy ne vedd túl komolyan. Ha folyton azon agyalsz, hogy most éppen leszokófélben vagy, a kísértés rögtön rád támadhat. A nevetés és a kimerítő sport viszont segít, hogy teljesen máshová irányuljon a figyelmed.

3. Keresd máshol a mámort!

Egy csomó minden megadhatja neked azt az érzést, amit a függőség tárgya – sőt, akár magasabb minőségben, elvonási tünetek nélkül is. Bátran válogass a testi és lelki egészségedre ártalmatlan élvezetek között!

4. Legyél olyanokkal, akik inspirálnak!

Még véletlenül se hagyd, hogy a megszokott közeged visszarántson, tehát akadályozzon a változásban. Keresd inkább olyanok társaságát, akik már végigjárták ezt az utat, vagy egyszerűen csak felnézel rájuk valamiért!

5. Találj egy hobbit!

Legyen egy olyan rendszeres tevékenységed, aminek semmi köze a munkádhoz, és rengeteg energiát merítesz belőle. Nem számít, mások mit gondolnak róla. A lényeg, hogy te élvezd.

6. Cselekedj jót!

Ha újra és újra teszel valami jót, lassan elhiszed magadról, hogy jó ember vagy, aki megérdemli, hogy jól bánjon saját magával. Márpedig ez a leszokás legfőbb kulcsa…


Neked milyen függőséged van?