4 tipp, ha végre fitt életmódra váltanál

Europress
Birta Brigi

Sosem késő elkezdeni!

1) Ha eddig egyáltalán nem sportoltál, pár hétig kezdd azzal, hogy csak lemész sétálni fél órát a parkba és nem használsz liftet. Közben kezdj el kérdezősködni, nézelődni a neten, hogy megtaláld a számodra legjobb mozgásformát. Fontos, hogy olyat találj, amit tényleg élvezel, és nem kínszenvedésként éled meg.

2) Amikor elkezdesz sportolni, semmiképpen se nagy, távoli célokat határozz meg, hanem olyanokat, amiket könnyen elérhetsz, így motiválnak a folytatásra. Ne várj hirtelen eredményeket, legyél türelmes.

3) Az étkezési szokásaidon és fokozatosan változtass. Először csak a cukros üdítőket iktasd ki, és kezdj el fél literrel több szénsavmentes ásványvizet fogyasztani. Később iktass ki mindenféle fehér cukrot tartalmazó ételt, majd kezdj el több zöldséget fogyasztani. A lényeg, hogy szép lassan haladj!

4) Ha szeretnéd nyomon követni a fejlődésedet, szerezz be valamilyen aktivitás mértőt, mondjuk egy lépésszámlálót vagy pulzusmérő órát. Ez nem hazudik, és mindig tárgyilagos eredményeket mutat.


GARMIN ForeRunner 630 HRM blue okosóra

GARMIN VivoSmart HR kék aktivitásmérő

Március 10-12 között 12% kedvezménnyel szerezhetsz be Garmin fitnesz karpántokat, okosórákat, túranavigátorokat a Media Markt webshopjában. Az ehhez kapcsolódó kupont a márciusi JOY-ban találod!

Olvasd el ezt is!
Megjelent a JOY 2016-os márciusi száma Spring Shopping kuponokkal!