3 trükk konyhai szennyeződések ellen
Ujjlenyomatok és zsírfoltok a rozsdamentes acélon, rozsdás öntöttvas serpenyő, vörösborfoltok a fa asztalon. Bármelyikkel gyűljön is meg a bajod, nem kell velük együtt élned.
A Good Housekeeping Institute számtalan trükköt kipróbált az imént említett piszkok ellen, míg végül megtalálta mindegyikre a tökéletes gyógymódot.
Következzenek a holtbiztos praktikák!
Rozsdás öntöttvas serpenyő
Vágj félbe egy burgonyát, mártsd bele mosogatószerbe, súrold át vele az edényt, végül töröld szárazra egy papírtörlővel.
Foltos rozsdamentes acél felületek
Léteznek kifejezetten erre a felületre ajánlott nedves tisztítókendők, amik hatékonyan tüntetnek el minden szennyeződést a hűtőajtóról vagy akár a sütőről. Töröld át vele a piszkos felületet, majd egy mikroszálas puha kendővel töröld szárazra. Ez a kombináció nem csak eltünteti a szennyeződéseket, de taszítja is őket.
Borfoltos fa felületek
Önts egy csésze meleg vizet és egy ek. hidrogén peroxidot egy tálba, márts bele egy rongyot, majd nedvesítsd meg vele a szennyeződött felületet, várj öt percet, majd töröld át egy olajos papírtörlővel.
Tovább is van, mondjam még? A szódabikarbóna olyan csodaszer, amit többet kéne használnod! A galériából kiderül mikor és hol!
Szódabikarbóna: sokkal több mindenre használhatod, mint gondolnád
goodhousekeeping.com