Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Tényleg rossz a cukor a szervezetednek? Ezt mondja a szakértő

Tényleg rossz a cukor a szervezetednek? Ezt mondja a szakértő
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek a május az év legszerencsésebb hónapja lesz: valóra válik a legnagyobb álmuk!

A májusi eső aranyat ér! Valakinek pedig tényleg ezt hozhatja a tavaszi szezon legszebb és legcsodálatosabb hónapja.

Promóciók

A SPAR kényelmi termékeivel időt és pénzt is spórolhatsz!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 30.: az Ikrekre viszonylag nehéz feladat teljesítése vár, az Oroszlánok egyfajta kényszerhelyzetbe kerülnek

A csillagok a hónap utolsó napjára is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Liptai Claudia 17 éves lánya esküvői ruhában pózolt: Pankából gyönyörű nő lett

Gesztesi Panka Sára még csak júliusban tölti be a tizennyolcat, de máris profi modellkarrier előtt áll.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek május 1-jén 180 fokos fordulatot vesz az élete: soha nem látott csoda történik velük

Hatalmas változásra számíthatnak ezek a jegyek!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 29.: az Ikreknek éles helyzetben kell feltalálniuk magukat, a Skorpióknak motivációra van szükségük a feladataik elvégzéséhez

A hét első napja is számos izgalmat tartogat számodra, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Olvasd el!

A B-vitamin hiányának tünetei: Hogyan lehet felismerni és kezelni?

Ismered a B-vitaminok rendkívül fontos szerepét a tested működésében, de azt tudtad, hogy a B-vitamin hiánya számos kellemetlen tünetet okozhat?

Facebook
Twitter
Pinterest
Most kiderül az igazság a cukorfogyasztásról.

Cukor szinte mindenben megtalálható, még ott is, ahol nem gondolnád, hogy jelen lehet. Általános vélekedés szerint a cukor ártalmatlan, ha kiegyensúlyozott az étrended és nem esel túlzásba vele. A túlzott fogyasztás ugyanis káros hatással lehet az egészségre, súlygyarapodáshoz, cukorbetegséghez és szívbetegséghez is vezethet, mivel nemcsak a vércukorszintet, de a koleszterinszintet is befolyásolja. Arról nem is beszélve, hogy a fogakat is rongálja és a mentális egészségre is negatívan hathat. De a válasz a címben feltett kérdésre még mindig nem fekete-fehér, a szakemberek szerint érdemes mérlegelni a pozitív hatásait is.

Ez történik, ha túl sok cukrot eszel

A legtöbb ember szervezete képes jól reagálni a cukorterhelésre, azaz arra, amikor az édes lattédat egy fánkkal kíséred le, de ha mindezt túl gyakran teszed meg, a szervezeted teljesen leállhat az inzulinra adott válaszreakcióval és inzulinrezisztencia vagy cukorbetegség kialakulását idézheti elő. Ez pedig negatívan hat a szervezetre: szívbetegséghez, szélütéshez, vesebetegséghez és idegkárosodáshoz vezethet, ami zsibbadást okoz a végtagokban. A gyakori cukorfogyasztás megterheli a májat, zsírmájbetegséget okozva ezzel. A brit szakemberek azt ajánlják a felnőtteknek, hogy korlátozzák 30 grammra a napi cukorbevitelt.

Kép
forrás: Pexels/Suzy Hazelwood

A cukor egyértelműen rossz?

Ahogy a Popsugar újságírója és dietetikusa, Lauren Manaker fogalmaz: annak ellenére, hogy sok helyen sugallják, mennyire rossz a cukor neked, a kiegyensúlyozott és egészséges étrend részeként nem fog ártani.

„Noha széles körben elterjed, hogy a cukor káros az egészségre, a mértékletes és tudatos bevitele valójában a kiegyensúlyozott étrend része lehet. A cukor mérsékelt adagokban biztosítja a szervezet számára a napi tevékenységekhez szükséges energiát”

- állítja a szakértő.

Mi a helyzet a gyümölcs-, a nád- és a barna cukorral?

A gyümölcsök tele vannak antioxidánsokkal, vitaminokkal és rostokkal, így nem kellene lemondani a fogyasztásukról. Úgynevezett fruktóz, vagyis gyümölcscukor található bennük, ami nem egyenlő a hozzáadott cukrokkal és nem is ugyanazt a hatást váltja ki a szervezetben. Ez tehát nem káros a szervezet számára, de ez nem mindenki igaz, ugyanis vannak, akinek hiányzik a szacharáz nevű enzim a szervezetéből, ami segít lebontani a fruktózt. Hasfájással, puffadással, hasmenéssel, fáradékonysággal és fejfájással is járhat a fruktózfelszívódási zavar.

A cukornádból származó nádcukor szintén természetes cukornak számít, és abban tér el a magasan feldolgozott társaitól, hogy kis mennyiségű vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. Szakértők szerint ebből sem érdemes átlépni a napi 30 grammot. A barna cukor kristálycukor és melasz keveréke, utóbbi karakteresebb ízt ad az édesség mellé. De ettől még nem válik egészségesebbé, mint a hagyományos kristálycukor.

Hallottál már a cukordetoxról? Érdemes lehet kipróbálni!

Galéria / 7 kép

A cukordetox 7 legpozitívabb hatása

Megnézem a galériát

Forrás

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

A SPAR kényelmi termékeivel időt és pénzt is spórolhatsz!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

Ezt a szezonális zöldséget te sem fogyasztod eleget, pedig számtalan jótékony hatása van

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép

5 fontos vitamin a kutyáknak, amiről tudnod kell

Tudtad, hogy a kutyáknak is szükségük van a megfelelő vitaminokra ahhoz, hogy egészségesek és boldogok legyenek? Nos, az alábbi cikkben öt fontos vitamint fogunk bemutatni, amelyekről minden kutyatulajdonosnak tudnia kell.

Kép

Heti AKCIÓ! Az 5 legjobb hidratáló krém 10.000 Ft alatt

Hoztunk most 5 olyan hidratáló krémet, ami garantáltan felkelti a te érdeklődésedet is.

Kép

Ellenségek találkozása: Sztárok, akik miatt botrányba fulladhat a 2024-es MET-gála

Az biztos, hogy a legnagyobb, leghíresebb események szervezőinek lehet a legnehezebb, hiszen köztudott, hogy a sztárok egymással való viszonya mindig kaotikus.

Kép

Napi horoszkóp április 30.: az Ikrekre viszonylag nehéz feladat teljesítése vár, az Oroszlánok egyfajta kényszerhelyzetbe kerülnek

A csillagok a hónap utolsó napjára is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!