Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

4 ok, ami miatt a zöld porok a dietetikusok szerint is nagyon hasznos étrendkiegészítők

4 ok, ami miatt a zöld porok a dietetikusok szerint is nagyon hasznos étrendkiegészítők
A nap cikke

Nagyon úgy tűnik, hogy igaz: összejött a Bridgerton két sztárja a való életben

Ezek a fotók most ismét nagy figyelemnek örvendenek, és egyre többen vélik úgy, hogy egy párt alkot a két sztár.

Promóciók

A New Balance a legendás szürke színét ünnepli, a legnagobb sztárok pedig odáig vannak érte!

Promóciók

Ints búcsút a striáknak és a pigment- vagy napfény okozta foltoknak!

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 14.: az Ikreknek érdemes kevesebbet aggodalmaskodniuk, a Mérlegek számukra fontos projekten dolgoznak

A csillagok a mai napra is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

8 hollywoodi sztár, aki csak 40 felett coming outolt

Egy ember szexuális irányultsága vagy nemi identitása nem lehet szégyellnivaló.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy életre szóló lehetőség kínálkozik a közeljövőben: nagy változások jönnek!

A tavaszi szellő a meleg mellett igazi csodát is hozott az életünkbe, hiszen sokaknak végre most kezd igazán jó lenni a 2024-es év, többek között az anyagi biztonság, az álmok megvalósítása és a rengeteg pozitív energia miatt.

Olvasd el!

9 dolog, amit a pasik csak akkor csinálnak, ha nagyon szerelmesek

Sokszor nehéz különbséget tenni vonzalom és igaz szerelem között, pedig óriási különbség van a kettő között, ami a férfiak esetében még inkább igaznak mondható.

Olvasd el!

Erre nem számítottunk: Ryan Reynolds és Blake Lively egy hónapig Budapesten tartózkodnak

Hollywood egyik kedvenc álompárja a bennfentesek szerint egy belvárosi szálloda luxuslakosztályában tölti majd a következő négy hetet.

Facebook
Twitter
Pinterest
Egyre inkább nyakunkon az ősz, így a matcha lattén túl is érdemes különféle zöld porokat fogyasztanod rendszeresen, ugyanis immunerősítő hatásuk is van, de számos további előnyük van az egészséged szempontjából. Most ezeket vesszük sorra.

Már veled is biztos szembejött a drogériák, a bioboltok, vagy a gyógyszertárak polcain kapható, többféle zöld porok széles választéka, mint például a spirulina, a zöld tea por, a chlorella, vagy a teaként is "kávéként" is egyre népszerűbb matcha. Ha eddig még nem ismerted a hatásukat, vagy nem gondoltál rá, hogy érdemes a szokásos vitamin adagjaidat ezekkel a zöld színű étrend kiegészítőkkel is bővíteni, akkor olvass tovább. A különféle zöld poroknak ugyanis számos jótékony hatásuk van, és amellett, hogy színesebbé teheted vele például a reggeli turmixokat, még további egészségügyi előnyökkel is jár a fogyasztásuk.

Kép
forrás: Getty Images

A zöld porok titka abban rejlik, hogy a fő összetevő mellé számos további zöldség és gyümölcs, például papaya vagy édesgyökér-kivonat kerül hozzáadásra préselt állapotban, így ezek valódi csodaszerek, hiszen a kutatások szerint okozzák az energiát, segítenek a méregtelenítésben, erősítik az immunrendszert. De nézzük is részletesen a hatásaikat!

1. Javítják az energiaszintet

Köszönhetően a bennük lévő zöld tea kivonatnak a koffeinhez hasonló tulajdonsággal bírnak, mégsem rendelkeznek például vízhajtó hatással, így mindenképp célszerű fogyasztanod, ha például krónikus fáradtsággal küzdesz. Továbbá érdemes kiemelni a magas antioxidáns tartalmukat is, ami bizonyítottan csökkenti az oxidatív stresszt és a különböző gyulladásokat is, amivel határozottan energikusabbnak érezheted magad a mindennapokban.

2. Támogatja a természetes méregtelenítést

Bizonyos zöld porok olyan összetevőket tartalmaznak, mint a brokkoli, a kelkáposzta, a spenót és más keresztes virágú zöldségek, amelyek a kutatások szerint fokozzák a szervezet természetes megtisztulását. Emelett segítenek enyhíteni az emésztési panaszokat, és ebben a formában még puffadást sem okoznak.

3. Erősítik az immunrendszert

A változatos táplálkozás egyik legegyszerűbb módja a sokszínű ételek fogyasztásában rejlik. A zöld szín pedig a természetesség egyik jelképe is, de a jégsalátán túl is számos zöld zöldséget érdemes fogyasztani. Az egyik ilyen a fodros kel, a a másik pedig a petrezselyem, ami természetes vízhajtó, így fokozza a méregtelenítést, ez által pedig erősíti az immunrendszert. A zöld porokban általában ezeknek az őrleménye is megtalálható, amikre a közelgő vírusos szezonban feltétlen szükséged van az egészséged megőrzése érdekében.

4. A legegyszerűbb módja, hogy növeld a mindennapos zöldségfogyasztást

Lehetetlen megenni nyers, vagy főtt formában annyi vitamint és ásványi anyagot, amire a mai, felgyorsult és méreganyagokkal teli világban a szervezetünknek az egészséges működéséhez szüksége lenne. Ezért is nagyszerű megoldások a különféle étrendkiegészítők, amik koncentrált formában tartalmazzák az immunrendszer megfelelő működéséhez szükséges legfontosabb vitaminokat, és tápanyagokat.

A zöld porok mellett pedig érdemes szezonálisan friss zöldségekkel és gyümölcsökkel erősítened az immunrendszeredet. Lapozd végig a galériánkat, amiből megtudhatod, hogy mik azok a finomságok, amiket rendszeresen javasolt fogyasztanod az elkövetkező hetekben.

Galéria / 7 kép

7 vitaminban gazdag gyümölcs, amit érdemes enned az őszi immunerősítés során

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

A New Balance a legendás szürke színét ünnepli, a legnagobb sztárok pedig odáig vannak érte!

Promóciók

Ints búcsút a striáknak és a pigment- vagy napfény okozta foltoknak!

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép

Gyümölcsök, amik leolvasztják a hasi zsírt - ezeket edd a nyár előtt!

Ezek a gyümölcsök nemcsak finomak, hanem szuper hatással vannak az egyik legkritikusabb pontunkra is.

Kép

Színészek, akik elsőre nemet mondtak életük szerepére

Íme 12 színész, aki majdnem nemet mondott élete legnagyobb szerepére: mutatjuk miért gondolták meg magukat!

Kép

Mutatjuk Meghan Markle Nigériában viselt legemlékezetesebb szettjeit: tele vannak jelentéssel

Néhány részlettel Diana hercegné előtt is igyekezett tisztelegni.

Kép

A hasi elhízás és a zsigeri zsír kialakulásának 4 fő oka: 6 tipp, amivel megelőzheted a bajt

A hasi elhízás napjaink egyik leggyakoribb társadalmi problémája, és sokakat érint világszerte. De miért alakul ki, és hogyan lehet megelőzni? Bemutatjuk a hasi elhízás négy fő okát és megoldásokat kínálunk a megelőzésére!