Promóciók
A legjobb nassolnivaló filmnézéshez
10 étel és ital, amit a neurológusok messziről elkerülnek: komolyan károsíthatja az agyad
Vannak olyan ételek és italok, amelyek súlyosan károsíthatják az agyunkat, ezt pedig mindenkinél jobban tudják a neurológusok.
8 kutyafajta, amit az állatorvosok soha nem tartanának: elárulták, miért
Az orvosok véleménye szerint néhány kutyafajta sokkal problémásabb a többinél, ezért nem javasolják a tartásukat... Te egyetértesz?
Napi horoszkóp május 5.: a Vízöntők kellemes meglepetésre számíthatnak, a Halak új kihíváson gondolkodnak
A csillagok a hét utolsó napjára is üzentek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
A rák 8 korai jele, amit sokan nem ismernek: a köhögés és az állandó fáradtság is figyelmeztető tünet
Sok esetben a ráknak nagyon szokatlan, meglepő jelei vannak, amelyeket sokan nem ismernek, pedig fontos, hogy időben felismerje mindenki!
A sült csicseriborsó kiválóan alkalmas snackként fogyasztva tévénézéshez vagy bulikra, de használhatod levesbetétként, salátákra vagy tésztára szórva is. Rendkívül sokoldalúan fűszerezhető, akár édesen vagy sósan készítenéd el. Vegán, tele van tápanyagokkal és gluténmentes is. Ha meggyőztünk, mutatjuk, hogyan készítheted el a sült csicseriborsót!
Sült csicseriborsó
Hozzávalók
- főtt csicseriborsó (konzerv vagy házi verzió)
- fokhagyma por
- füstölt pirospaprika
- olívaolaj
- só
Elkészítése
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
Öntsd le a borsó levét, majd egy papírtörlőn csepegtesd le.
Tedd át egy tálba, önts rá olívaolajat és keverd össze.
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd süsd a borsót, 20-25 percen keresztül.
Ezután öntsd vissza abba a tálba, amiben korábban volt, majd fűszerezd meg és addig kevergesd, amíg minden egyes szemet szépen be nem vonnak a fűszerek.
Ilyenkor öntsd vissza a tepsibe és süsd újabb 10 percen keresztül.
Megjegyzés
- Fontos, hogy a csicseriborsót kellőképpen lecsepegtesd, mert így sül igazán ropogósra.
- A fűszereket csak a sütési idő végén add hozzá a csicseriborsóhoz, különben megégnek rajta.
- Semmiképp ne hagyd ki az olívaolajat, mert ettől lesz igazán ropogós a borsó és így a fűszerek is könnyebben megtapadnak rajta.
- Miután kihűltek már kevésbé lesznek ropogósak, így érdemes még azon melegében fogyasztani.
- Ajánlatos különböző fűszerezéssel is elkészíteni. Nagyon jól áll neki a chili, rozmaring, római kömény és citrom, de édesen is roppant finom, amihez mi mézet és fahéjat ajánlunk.
Forrás: veganheaven.org
50 kcal nem sok! Íme 24 alacsony kalóriatartalmú snack
veganheaven.org
Hogy tetszett a cikk?
Promóciók
Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!
Soha nem találnád ki! ENNEK az ételnek van a legnagyobb gyulladáscsökkentő hatása a világon
A bélrendszernek jót tesz a benne található aminosav.
Heti horoszkóp május 6-12.: a Bikáknak érdemes óvatosabban kockázatokat vállalniuk, az Oroszlánoknak komoly feladatot kell teljesíteniük
A csillagok az előtted álló hétre is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
Napi horoszkóp május 5.: a Vízöntők kellemes meglepetésre számíthatnak, a Halak új kihíváson gondolkodnak
A csillagok a hét utolsó napjára is üzentek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
A rák 8 korai jele, amit sokan nem ismernek: a köhögés és az állandó fáradtság is figyelmeztető tünet
Sok esetben a ráknak nagyon szokatlan, meglepő jelei vannak, amelyeket sokan nem ismernek, pedig fontos, hogy időben felismerje mindenki!
3 szexpóz, ami a pasik szerint messze a legrosszabb – És 3, ami szerintük a legjobb
Nagy tévedés abban a hitben élni, hogy a férfiak mindenféle módon és pózban szereti magukévá tenni a nőket, ugyanis náluk is vannak olyan pozitúrák, amelyek ha nem is tiltólistásak, szeretik őket mellőzni az együttlétek alkalmával.
6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat
Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.