Promóciók
A kívül ropogós, belül omlós rántott csirke receptje
4 csillagjegy, akinek április 30-án véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!
A következő csillagjegyek végre örökre leszámolhatnak az évek óta tartó nehézségekkel! Már nagyon régóta vártak erre a pillanatra!
Heti horoszkóp április 29-május 5.: a Bikákra nagy változás vár, az Oroszlánok ügyei a lehető legjobban alakulnak
A csillagok az előtted álló hétre is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
3 csillagjegy, aki akkor is randizik valakivel, ha az házas: így nagyobb számukra a kihívás
Ez a három csillagjegy akkor sem hátrál meg, ha a kiszemeltje házas. Nézd meg, kik ők!
9 sztár, aki szörnyű módon vetett véget a saját életének
Minden évben vesztünk el nagy sztárokat.
A rántott csirke akkor tökéletes, ha ropogós kéreg veszi körbe a szaftos és porhanyós husit. Csakhogy ennek kivitelezésénél jó pár dolgot érdemes betartani!
Hús
Ha csirkét sütsz, válaszd a csontos részeket, ezek nemcsak szaftosabbak, de sokkal ízletesebbek is mint a csirkemell. Nagyon fontos, hogy szobahőmérsékleten süsd a húsokat: ehhez legalább fél órával sütés előtt vedd ki a hűtőből a húst, így nem fogja visszahűteni az olajat és hamarabb el is készül.
Panír
Itthon hagyományosan a liszt-tojás-zsemlemorzsa hármasát alkalmazzuk, de ha igazán ropogós rántott csirkére vágysz, hagyd el a zsemlemorzsát és próbáld ki a kukoricakeményítős változatot. Az ázsiaiak a legtöbb bundázott ételhez ezt használják és ha ettél már ilyet, tudod, mennyire ropogósak a sültjeik. Ha szeretnéd, használhatod a keményítő és liszt fele-fele arányú keverékét, amiben a búzalisztet persze bátran lecserélheted a kedvencedre vagy egy gluténmentes változatra.
Sütés
Egy kisebb méretű csontos csirkerészt (alsó-, felsőcomb) elég nagyjából 15 percig sütni – írja a thestayathomechef.com. De nyilván nem mindegy, mekkora husiról beszélünk, így leginkább arra érdemes figyelni, hogy a megfelelő hőmérsékleten süsd. Amikor a csirke belseje eléri a 75 fokot (sötét húsok a 80-at), akkor lesz tökéletesen szaftos, de kellőképpen átsült a hús. Ehhez persze célszerű beszerezni egy húshőmérőt.
Bunda
Az egyik legnagyobb probléma, amivel gyakran szembesülünk a rántott csirke készítésnél, hogy a ropogós bunda egy része leesik a csirkéről. Ennek több oka is lehet, tippjeinkkel azonban kiküszöbölheted a problémát.
- Mindig ütögesd le a csirkéről a felesleges liszt/keményítő bevonatot.
- Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert a húsok ledörzsölik egymásról a panírt, ahogy egymáshoz érnek.
- Ne forgasd állandóan, bőven elég egyszer átfordítani a darabokat, így biztosan ép marad rajta a bunda.
- Pihentesd sütés után, de ne papírtörlőn, hanem egy rácson. A szakértők szerint ha így csepegtetjük le róla a felesleget, megszárad annyira rajta a bunda, hogy sérülésmentes és ropogós maradhasson.
Olaj
Az olívaolajon kívül – ami sütésnél hajlamos megkeseredni - bármilyen növényi olaj vagy állati zsiradék megfelel a sütéshez, azonban a hőfokra nagyon kell figyelni. A csirkét 175 fokon érdemes sütni, persze az olaj hőmérséklete ingadozhat, visszahűti a csirke, te veszed kicsit vissza alatta a gázt stb., a lényeg, hogy 150-175 fok között süsd a darabokat.
Frissesség
A rántott csirke természetesen frissen a legjobb, de 2-3 napig bátran tarthatod a hűtőben. Hideg szendvicsbe téve is jól működik, de ha újramelegítenéd, mindig a sütőben tedd: 175 fokon, 15-20 percen keresztül.
Ha szereted a KFC-s csirkét, megmutatom, hogyan készíthetsz otthon ízélményre a megszólalásig hasonlító, de jóval egészségesebb, fűszeres panírban sült csirkemellet, - combot és -szárnyat.
thestayathomechef.com
Hogy tetszett a cikk?
Promóciók
Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!
Promóciók
Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?
Promóciók
A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém
A 30 napos manifesztációs kihívás, ami az EGÉSZ életedet megváltoztathatja
Ha egy hónapon át követed a Dr. Joe Dispenzáról elnevezett challenge-et, alapjaiban megváltozhat az életed és elérheted a céljaidat!
Ez a magyar zöldség, amiért megőrülnek külföldön: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel
Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.
Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be
Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.
Heti horoszkóp április 29-május 5.: a Bikákra nagy változás vár, az Oroszlánok ügyei a lehető legjobban alakulnak
A csillagok az előtted álló hétre is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
Napi horoszkóp április 28.: a Rákok igyekeznek diplomáciát gyakorolni, a Szüzekre nagy kihívás teljesítése vár
A hét utolsó napjára is izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
3 csillagjegy, aki akkor is randizik valakivel, ha az házas: így nagyobb számukra a kihívás
Ez a három csillagjegy akkor sem hátrál meg, ha a kiszemeltje házas. Nézd meg, kik ők!