Ezért ne igyál soha kávét vagy teát a munkahelyeden lévő bögrékből

getty images
Kerekes Vivien

Na jó, erre biztos, hogy te sem számítottál!

Olvasd el ezt is!
Nem is gondolnánk, hogy néhány baktérium akár 24 órán át is képes életben maradni egyes felületeken

Ebéd után rajtad is gyakran eluralkodik a kajakóma, igaz? Ilyenkor szinte mindenki ugyanarra esküszik: inni kell egy finom csésze kávét, és mindjárt jobb lesz a helyzet. Valószínűleg te is a munkahelyeden döntesz úgy legtöbbször, hogy ideje kávézni, de az arizonai egyetem kutatása most meglepő eredményekre jutott. Főszerepben a bögréddel!

Az eredményeik szerint ugyanis a munkahelyen tárolt bögrék 90 százalékán olyan baktériumok szaporodnak el, amelyek kimondottan veszélyesek, és nem utolsó sorban undorítóak is, mivel egy részüket a mellékhelységekből hozzuk magunkkal... A szennyeződött bögrékről részben az tehet, hogy az irodákban általában az íróasztalokon lakozik a legtöbb baci, és ha itt tárolod a bögréd, ezek könnyen áttelepszenek erre is. Arról nem is beszélve, hogy ha megpróbálod a poharat elmosni a konyhában az ott található szivaccsal, csak még inkább rontasz a helyzeten! Ilyenkor ugyanis azt éred el, hogy bár látszólag tiszta a pohár széle, valójában még több baktériumot szállítasz át, amik aztán három napig is vígan eléldegélnek itt.

Szakértők szerint a legjobb megoldás, ha a kávédat minél gyorsabban megpróbálod meginni, és a munkaidő végén a bögrét hazaviszed magaddal egy alapos tisztításra. Pláne télen, amikor könnyen megbetegszenek a munkatársaid.

Olvasd el ezt is!
Unod a kávét? 6 természetes serkentő alternatíva

Ezek után te is odafigyelsz arra, hogy alaposan megtisztítsd a bögréd, igaz?

Nézd meg a galériánkat - 3 kép
Ezért nem érzed a kávé hatását