Nem is gondolnánk, hogy néhány baktérium akár 24 órán át is képes életben maradni egyes felületeken

Promóció

Így tudod száműzni az. e.collit, a szalmonellát és egyéb baktériumokat, vírusokat!

1. A konyha a legtöbb háztartásban központi szerepet tölt be egy család életében, így ennek tisztántartására kiemelt figyelmet kell fordítanunk. Ide tartozik például a csap, a mosogatószivacs, a konyharuha, a konyhapult, a vágódeszka, a különböző fogantyúk és kapcsolók, a szemetes és a hűtő belseje is. Meglepő módon a legtöbb gyomorrontás okozója az otthon, helytelenül elkészített étel. Ahhoz, hogy a finom falatok ne betegítsenek meg minket, fordítsunk kellő figyelmet az elkészítésükhöz szükséges eszközök, és az azokkal érintkező felületek tisztítására.

2. Heti rendszerességgel cseréljük le, és mossuk ki antibakteriális fertőtlenítővel a konyharuhákat, szivacsokat, törlőrongyokat, és gondoskodjunk gyors és teljes szárításukról. A baktériumok ugyanis kedvelik a nedves élőhelyeket, így egy mosogató mellett hagyott szivacsban pár óra alatt is képesek milliós nagyságrendű szaporodásra. Naponta legalább egyszer töröljük át antibakteriális felülettisztítóval a pultot, a gyakran használt tárgyakat és kilincseket. A hűtő és a szemetes is megérdemli a heti rendszerességgel történő antibakteriális tisztítást.

3. Egy kisgyermekes családnak a gyerkőc minden életszakaszában kiemelt figyelmet kell fordítania az antibakteriális takarításra. Csecsemő esetén a pelenkázó és a környéke a legfőbb baktérium-forrás, kúszó-mászó gyermek esetében a padló. Egy világot felfedező gyermek pedig hajlamos mindent megrágni, a szájába venni, így nemcsak a játékait célszerű fertőtleníteni, hanem a lakás minden pontját érdemes letörölni egy speciálisan erre a célra kifejlesztett fertőtlenítővel. Természetesen nem tudunk minden egyes baktériumot kiirtani lakásunkból, azonban megfelelő odafigyeléssel csökkenthetjük a kockázatokat.

A Dettol erre is gondolt, amikor kifejlesztette antibakteriális fertőtlenítő termékcsaládját, mely két változatban kapható. Mind a Dettol Antibakteriális Felülettisztító Spray, mind pedig a Dettol Antibakteriális Felülettisztító Törlőkendő elpusztítja a baktériumok 99,9%-át*, közte az E. colit, a szalmonellát, az MRSA-t is. A gyengéd, mégis hathatós, fehérítőt és színezéket nem tartalmazó termékek biztonságosan használhatók a babafelszerelések környékén, és ott is ahol az ételek készülnek**. Praktikus és könnyen használható kialakításuknak köszönhetően ideális megoldást nyújtanak a gyors és higiénikus takarításhoz.

* A biocidokat biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!

** Élelmiszerekkel közvetlenül érintkező felületek esetében ívóvíz minőségű vízzel öblítse le a kezelt felületet.