Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Megnyílt az első kutyabarát strand a Balatonon

Megnyílt az első kutyabarát strand a Balatonon
Facebook
Twitter
Pinterest
Sokat kellett várni rá és nagyon rögös volt az út, de örömmel jelentjük, hogy ma megnyitotta kapuit a Balaton első kutyabarát strandja Fonyódon! Sőt hamarosan nyílik a második is, Balatonbogláron. Siófok nemet mondott a kutyastrandra.

Balassa Balázs, a tóparti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke, Szigliget polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy a balatoni kutyafürdető helyek kijelölésével piaci igényre reagálnak az önkormányzatok.

A kiemelt üdülőövezetben sok a kutyatulajdonos vendég, így arra számítanak, hogy a kutyás strandok létesítése kedvező hatással lesz a turizmusra - tette hozzá.
Mivel az emberi fürdőzésre kijelölt strandokon jogszabály tiltja a kutyák fürdetését, Fonyód és Balatonboglár azt a megoldást választotta, hogy külön partszakaszt jelöl ki kutyafürdető helyként.

Kép
forrás: vizslabolt.hu

Hidvégi József, Fonyód polgármestere arról számolt be, hogy a Somogy megyei szakhatóságokkal folytatott egyeztetések során kiderült: azt nem tiltja jogszabály, hogy természetes vizek fürdőzésre ki nem jelölt részein kutyát fürdessenek.
A polgármester jelezte: további két szakasz kijelölését is tervezik, amennyiben kedvező lesz az első fogadtatása. Ősrégi probléma a kutyafürdetés megoldása, ami iránt nemcsak a vendégek, hanem az állandó lakosok és üdülőtulajdonosok részéről is jelentkezett igény, ezért lépett Fonyód elsőként - mondta.
Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere arról tájékoztatott, hogy az állatok számára kijelölt fürdőhelyhez engedélyt nem kellett kérni, de bejelentették a népegészségügyi és tisztiorvosi szolgálatnál, valamint a vízügynél.

A polgármester rámutatott: a kutyák sok országban fürödhetnek az élővizekben olyankutyastrandokon, ahol sokféle szolgáltatást nyújtanak a kutyatulajdonosoknak és kedvenceiknek egyaránt. "Véleményem szerint egy élővízben nincs nagyobb népegészségügyi kockázata az emberektől távolabb fürdőző kutyáknak, mint a sirályoknak, hattyúknak vagy egyéb madaraknak" - mondta.

Forrás: MTI

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Továbbra is Magyarország vezető márkái között a SPAR

Kép

Bőrpanaszok és szívproblémák enyhítése? Ez csak kettő a lenmag 13 áldásos hatása közül!

Hallottál már napjaink egyik nagyon áldásos magjáról, a sokak által superfoodként emlegetett lenmagról? A világ egyik legősibb magjaként számon tartott növény felhasználása igen sokrétű, hiszen számos egészségügyi problémára kiválóan alkalmazható, tele van vitaminnal és rosttal, és a gasztronómiában és a ruhaiparban is előszeretettel alkalmazzák.

Kép

10 sokkoló fotó a 10 évvel ezelőtti MET-gáláról

A 2014-es MET-gála fotói garantáltan visszarepítenek majd a múltba!

Kép

Ezért a szandálért őrül meg most a TikTok: másold le a stílust!

Mindig van valami, amit felkapnak a netezők, most épp egy szandál került sorra.

Kép

10 női sztár őszintén beszélt arról, milyen hatalmas mellekkel az élet: nem a plasztikának köszönhetik!

Kislányként a legtöbben csodás, kerek, nagyobb méretű cicikre vágyunk, hiszen a filmekből, a férfiak reakcióiból arra következtetünk, hogy nemcsak szép, de valahol elvárás is egy nő külsejét illetően, hogy nagy mellei legyenek.

Kép

6 meghökkentő kapcsolat a királyi család és Magyarország között

Sok-sok szállal kapcsolódik Magyarország a brit királyi családhoz, mi pedig mindről lerántottuk a leplet!

Kép

Ezek voltak a Jóbarátok legjobb és legrosszabb részei

A JOY Ventilátor podcast legújabb adásában kiveséztük a Jóbarátokat, és megvitattuk, hogy mi volt jó és rossz a sorozatban.