Megpróbáltam házi mandulaitalt készíteni: ezt el kell olvasnod, mielőtt belevágnál
Adunk néhány tippet, hogy tökéletes legyen a végeredmény.
Kutatások bizonyítják, hogy több százezren váltanak évente hagyományos tehéntejről valamilyen növényi italra speciális étrend követése miatt vagy pusztán környezettudatosság szempontjából. Ehhez a piac is jól alkalmazkodik, hiszen számtalan márka rukkolt már elő növényi itallal, amik között találsz mandula-, rizs-, zab- és kókuszitalt is.
Az egyre növekvő népszerűségre persze a DIY szerelmeseit is megihlette, a TikTokon egyre többen próbálnak ugyanis házi növényi italt gyártani. Nem mindegyik próbálkozás jár sikerrel, amire Maki Yazawa is felhívja a figyelmet a Well&Good magazinban. Mint mondja, ő @shaynateresetaylor gasztroblogger receptjével próbálkozott, ugyanis a tiktoker azt állította, hogy néhány egyszerű lépésből ínycsiklandó mandulaitalt lehet készíteni és még csak bonyolult konyhai gépekre sincs hozzá szükség.
Mindössze egy gyümölcscentrifugára lesz szükséged, 4 bögre mandulára, amit egész éjszakára be kell áztatnod, majd fel kell öntened 4 bögre friss vízzel, és máris préselheted a friss levet. Vagy mégsem? Maki elmondása szerint van néhány dolog, amiről nem árt tudnod, mielőtt belefogsz, íme:
folytatás a galériában!
4 trükk, ami segíthet, hogy tökéletes mandulaitalt készíts otthon