Gyulladáscsökkentő ételek: a tested imádni fogja őket

Pexels.com
JOY

A szervezeted számára nagyon hasznosak az alábbi ételek, amelyek segítenek megszüntetni különböző gyulladásokat.

Olvasd el ezt is!
6 gyulladáscsökkentő, növényi alapú étel, amelyek belülről segítenek a szervezetednek

Nem csak kezelés, de megelőzés tekintetében is hasznosak, így érdemes akkor is fogyasztani ezeket, ha éppen nincs semmilyen gyulladásos problémád (vagy legalábbis nem tudsz róla):

Kurkuma

Nem csak élénksárga színt ad az ételeknek, de nagyon különleges ízt is. Nem mellesleg pedig remek gyulladásgátló hatóanyagot rejt magában. A kínai orvoslásban pedig emésztési problémákra is előszeretettel használják.

Vöröshagyma

A magyar konyhának az alapja a vöröshagyma, ami rengeteg ételt tesz sokkal finomabbá, mint alapból lennének. Csökkenti gyulladásokat, és a baciktól is megszabadít, úgyhogy amibe csak tudod, tedd: mehet burgerbe, salátába, vagy ahova akarod!

Áfonya

Az áfonya telis-tele van antociánnal, ami többek között a gyümölcs kék színét is adja, és ami segít lecsökkenteni a gyulladások mértékét. Ezt több állat- és emberkísérlet is bizonyította már, úgyhogy fogyaszd nasiként, dobd smoothie-ba, és próbáld ki az aszalt verziót is!

Zöld tea

Korábban a fekete teáról hitték, hogy a legjobb gyulladáscsökkentő tea, de nemrég vizsgálatokból kiderült, hogy a zöld tea messze lekörözi. Ha nem szereted, akkor csak főzz le egy adagot, és hidegen öntsd bele a turmixokba, mert úgy alig érezni az ízét!

Olvasd el ezt is!
6 tea, ami nemcsak vírusölő, de az immunrendszert is erősíti

A galériában még többet olvashatsz a témában:

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Gyulladásgátló ételek