3 egészséges és finom ebéd a sietős hétköznapokra

Unsplash/Pablo Merchán Montes
Besenyei Bianka

Ha folyton rohanásban vagy, de fontos számodra, hogy finom és egészséges ebédet egyél, akkor a legjobb helyen jársz. Mutatunk néhány gyorsan összedobható és ínycsiklandó receptet. Csak tudj választani közülük!

Az időhiány igazi népbetegséggé vált, így, ha te is minden nap szenvedsz tőle, akkor biztos jól jön egy-két könnyen elkészíthető ebéd recept. Persze néha jólesik rendelni is, de ezeknek a kajáknak a nagy része kihűl, mire az asztalra kerül, így tuti neked is jobban esik az, amit a saját konyhádban készítesz el. Görgess lejjebb a kedvenceinkért, amiket legalább egyszer érdemes kipróbálnod!

Olvasd el ezt is!
A TikTok népe is odáig van a receptért, ami egészséges és pofonegyszerű!

Gránátalmás csirkemell mandulás kuszkusszal

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 ek olaj
  • 100 g kuszkusz
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • 1/2 vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • 300 g csirkemell filé
  • 1 ek harissa fűszerkeverék
  • 100 ml gránátalmalé
  • 50 g gránátalma mag
  • 50 g szeletelt mandula
  • 1/2 csomag menta

Így készül:

  1. Az olajat egy serpenyőben hevítsd fel, majd szórd rá a felszeletelt hagymást. Pirítsd üvegesre néhány percen keresztül.
  2. A kuszkuszt szórd egy tálba, morzsold rá a tyúkhúsleves kocka felét. Öntsd fel annyi forró vízzel, hogy éppen csak ellepje, fedd le egy konyharuhával és tedd félre.
  3. Told a hagymákat a serpenyő egyik oldalára, a maradék felületen pedig pirítsd le a szeletelt csirkemellet. Add hozzá a harissa fűszerkeveréket, a gránátalma levét, és morzsold bele a leveskocka másik felét.
  4. Párold fedő nélkül 10 percen keresztül, míg a mártás be nem sűrűsödik, majd dobd bele a gránátalma magok nagy részét, néhányat pedig tegyél félre a tálaláshoz.
  5. Ezután keverd át a kuszkuszt és szórd meg szeletelt mandulával és szeletelt mentával.

Szezámmagos, újhagymás udon tészta ropogós tofuval

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 200 g tofu
  • 1 tk kukoricaliszt
  • chili pehely
  • őrölt bors
  • 1 ek olaj
  • 1-2 db újhagyma felszeletelve
  • 100 g zöldbab
  • 200 g udon tészta
  • 1/2 ek szezámolaj
  • 2 tk szezámmag
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek almaecet

Így készül:

  1. Készítsd elő a tofut: vágd kockára, és helyezz rá egy nehéz vágódeszkát, hogy gyorsabban megszabaduljon a nedvességtől. Ezután konyhai törlővel itasd fel a nedvességet.
  2. Egy tálban keverj össze egy kis chilit, őrölt borsot, csipet sót és a kukoricalisztet és ebben forgasd meg a tofut.
  3. Készítsd el a tésztát a csomagolás szerint.
  4. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat és pirítsd a tofut 5-6 percen keresztül, majd kanalazd ki az edényből és tedd félre.
  5. Ugyanebben a serpenyőben pirítsd meg a hagymát és a zöldbabot, majd öntsd hozzá a lecsepegtetett tésztát.
  6. Jöhet hozzá a szezámmag és a szezámolaj. És így pirítsd a tésztát tovább néhány percig.
  7. Végül öntsd bele a szójaszószt és az almaecetet, majd forgasd hozzá a tofut is.

Kukoricás tonhalburger

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 85 g kenyér
  • 198 g konzervkukorica
  • 2 db tonhalkonzerv
  • 25 g reszelt cheddar sajt
  • 3 db újhagyma
  • 1 tojás
  • 2 ek olaj
  • teljes kiörlésű buci és saláta a találáshoz

Elkészítés:

  1. Aprítsd fel a konzervkukorica felét, és a kenyeret is, és szórd egy tálba őket.
  2. Add hozzá a kukorica másik felét, a tonhalat, a sajtot, a vékonyra szeletelt újhagymát egy tálban keverd össze egy kis sóval és borssal. Apránként keverd bele a tojást, amíg egy ragacsos masszát nem kapsz.
  3. Formázz belőle 4 hamburgerpogácsát.
  4. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben és süsd a halpogácsákat 5 percig mindkét oldalon.
  5. Töltsd meg a bucikat az elkészült pogácsákkal, a salátával és ízlés szerint választott szósszal.

Ide kattintva pedig tanulhatsz egy-két trükköt is!

Nézd meg a galériánkat - 6 kép
A legjobb kaja-hackek a tiktokról