A TikTok népe is odáig van a receptért, ami egészséges és pofonegyszerű!

Getty Images/Alexander Spatari
Menyes Barbi

Mindig van egy-egy slágerkaja, amit hirtelen felkapnak a közösségi oldalak lelkes követői, és seperc alatt mindenki erről posztol. Mutatjuk, mi a legújabb kedvenc!

Az avokádós recepteken túl is van élet - most a feta-paradicsom kombó hódít, és nem is csodáljuk: ez az étel pillanatok alatt elkészül, és igazi ízorgia a végeredmény! Ha lelkes TikTok-os vagy, akkor tuti, hogy legalább egyszer belefutottál már ebbe a fogásba, ami egyébként nem"mai csirke": az eredeti recept először 2019-ben jelent meg Jenni Häyrinen finn blogger weboldalán, és azonnali világsiker lett. Elkészülése óta számtalan verzióban készítették már el Finnországtól Ausztráliáig.

Vannak, akik variálnak a fűszerekkel, sokan hüvelyesekkel turbózták fel, de tény: az eredeti recept is egészen elképesztően finom.

Ha van kedved, segítünk is elkészíteni!

Olvasd el ezt is!
Ne rendeld, főzd meg: kínai szezámmagos csirke

Sült fetás paradicsomos tészta

Hozzávalók

30 dkg koktélparadicsom, lehetőleg jó édes

1 kisebb darab, kb 250g feta sajt

1 kisebb fej hagyma, felszeletelve

friss bazsalikom, frissen őrölt bors, csilipehely ízlés szerint

olívaolaj

20 deka tészta

Így készítsd el!

Melegítsd a sütőt 200 fokra, közben sós vízben főzd meg a tésztát. Olívaolajon picit dinszteld meg a hagymát és az összezúzott fokhagymát, mehet hozzá a koktélparadicsom, a csili és a bors. Öntsd a picit kiolajozott jénaiba a paradicsomos egyveleget, erre dobd a fetát, úgy, ahogy van, egészben. Körülbelül huszonöt percre told be a sütőbe, majd piríthatod 220 fokon még tíz percet, hogy a sajt kapjon egy kis színt.

Ha kész, egy villával törd össze a sajtot, keverd a tésztához az egyveleget, és szórd meg friss bazsalikommal - csodálatos lesz!

Nézd meg a galériánkat - 3 kép
Három kedvenc smoothie bowl receptem