Nézd meg a galériánkat - 9 kép
#Vegyélhazait: Top 7 csábító édesség, amit bűntudat nélkül fogyaszthatunk
Új szerelmem, a tápióka: 5 ok, amiért ideje rákattanni!
Fitt, Fogyókúra2020. szeptember 8. #Fogyókúra#Táplálkozás#Desszert#Galéria#édesség#Fitteskedjünk#Puding#tápióka
getty images
Tápláló, laktató, mégis egészséges édességre vágysz, ami pillanatok alatt elkészül? A tápiókapuding épp ilyen, ráadásul isteni finom is. De vigyázz, túl könnyű rákattanni!
A tápióka egy keménítőféleség, amit a manióka, más néven kasszava nevű növény gumójából állítanak elő, és többnyire gyöngy, pehely, por és granulátomként kapható.
A manióka Amerika trópusi tájain őshonos, semmiféle íze nincs, ellenben fehérjében különösen gazdag. A trópusi vidékeken lisztet, kenyeret, alkoholt készítenek belőle, állítólag a maják voltak az elsők, akik felhasználték étkezési célokra.
forrás: GettyImages
Így néz ki a tápiókagyöngy
A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!