Egyél őszibarackot, jó sokat: 7 ok, hogy semmiképp se hagyd ki az étrendedből

getty images
Runner's World/Barbi

Még javában tart az őszibarack szezonja, így bárhol kapni csodaszép, lédús darabokat. Érdemes is gyakran fogyasztanod, pláne a következők miatt, amit a Runner's World cikkében elolvashatsz.

Kínában már 8000 évvel ezelőtt is fogyasztottak őszibarackot, nem véletlenül: ez a gyümölcs az egész testre fantasztikus hatással van. Eheted nyersen, kiváló smoothie-alapanyag, de zabkásába, chia vagy tápióka pudingba is mennyei. Grillezve egy kis mézzel, dióval csodás desszert, de egy sós salátába is simán elfér néhány kocka őszibarack.

A következők miatt lenne érdemes sokat enned belőle!

Tele van vitaminokkal ésásványi anyagokkal

Egy közepes barack 58 kalóriát tartalmaz, és nagyon gazdag C-vitaminban: már egy darab gyümölcs fedezi a napi C-vitamin szükségletünk közel 15 százalékát, ez hatással van immunrendszerre és a sebgyógyulásra is. Emellett magnéziumban, A és E-vitaminban és antioxidánsokban is bővelkedik.

Olvasd el ezt is!
Bemutatjuk a tökéletes szuperzöldséget (ami valójában gyümölcs): a nyár igazi Jolly Jokere a padlizsán

A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!

Nézd meg a galériánkat - 10 kép
Zöldségek és gyümölcsök, amik magas vitamintartalommal rendelkeznek