Egyél őszibarackot, jó sokat: 7 ok, hogy semmiképp se hagyd ki az étrendedből
Még javában tart az őszibarack szezonja, így bárhol kapni csodaszép, lédús darabokat. Érdemes is gyakran fogyasztanod, pláne a következők miatt, amit a Runner's World cikkében elolvashatsz.
Kínában már 8000 évvel ezelőtt is fogyasztottak őszibarackot, nem véletlenül: ez a gyümölcs az egész testre fantasztikus hatással van. Eheted nyersen, kiváló smoothie-alapanyag, de zabkásába, chia vagy tápióka pudingba is mennyei. Grillezve egy kis mézzel, dióval csodás desszert, de egy sós salátába is simán elfér néhány kocka őszibarack.
A következők miatt lenne érdemes sokat enned belőle!
Tele van vitaminokkal ésásványi anyagokkal
Egy közepes barack 58 kalóriát tartalmaz, és nagyon gazdag C-vitaminban: már egy darab gyümölcs fedezi a napi C-vitamin szükségletünk közel 15 százalékát, ez hatással van immunrendszerre és a sebgyógyulásra is. Emellett magnéziumban, A és E-vitaminban és antioxidánsokban is bővelkedik.
A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!
Zöldségek és gyümölcsök, amik magas vitamintartalommal rendelkeznek