A karfiol egy igazi szuperzöldség, rengeteg jótékony hatással!
Runner's World írása: Telis-tele van tápanyagokkal, sokféleképp felhasználható, és rengeteg jótékony hatása van, amik miatt érdemes rendszeresen fogyasztani.
1. Minden fontos vitamin megvan benne
Alacsony kalóriatartalmú, ám vitaminokban és ásványi anyagokban annál gazdagabb. A C, K és B6 vitaminok mellett jelentős mennyiségű folsavat, káliumot, magnéziumot és mangánt tartalmaz.
2. Magas a rosttartalma
A rostban gazdag táplálkozás nemcsak az elhízás elkerülése miatt fontos, de számtalan más betegség megelőzhető vele. Az elegendő rostfogyasztás hasznos az emésztési problémák, a székrekedés, a gyulladásos bélbetegségek ellen. Sőt, a tanulmányok azt mutatják, hogy a magas rosttartalmú zöldségfélék, mint például a karfiol, hasznosak a szívbetegségek, a rák és a cukorbetegség kialakulásának megelőzésére. Emellett a rostok segítenek a teltségérzet kialakításában is.
A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!
10 alacsony szénhidrát tartalmú zöldség