A karfiol egy igazi szuperzöldség, rengeteg jótékony hatással!

Runners's World/Barbi

Runner's World írása: Telis-tele van tápanyagokkal, sokféleképp felhasználható, és rengeteg jótékony hatása van, amik miatt érdemes rendszeresen fogyasztani.

1. Minden fontos vitamin megvan benne

Alacsony kalóriatartalmú, ám vitaminokban és ásványi anyagokban annál gazdagabb. A C, K és B6 vitaminok mellett jelentős mennyiségű folsavat, káliumot, magnéziumot és mangánt tartalmaz.

2. Magas a rosttartalma

A rostban gazdag táplálkozás nemcsak az elhízás elkerülése miatt fontos, de számtalan más betegség megelőzhető vele. Az elegendő rostfogyasztás hasznos az emésztési problémák, a székrekedés, a gyulladásos bélbetegségek ellen. Sőt, a tanulmányok azt mutatják, hogy a magas rosttartalmú zöldségfélék, mint például a karfiol, hasznosak a szívbetegségek, a rák és a cukorbetegség kialakulásának megelőzésére. Emellett a rostok segítenek a teltségérzet kialakításában is.

Olvasd el ezt is!
Úgy érzed, vért izzadsz, mégsem akar beindulni a fogyás? 8 lehetséges dolog, amit talán elrontasz!

Fuss és Főzz

A sportolók életében rendkívül fontos a megfelelő táplálkozás, hogy edzés terved valóban teljesülni tudjon. A Fuss & Főzz a Runner’s World Magazin hasábjain megjelent legjobb recepteket tartalmazza!

 

4995 Ft 3995 Ft

Megnézem
forrás: Unsplash/ Tosca Olivi

A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!

Nézd meg a galériánkat - 10 kép
10 alacsony szénhidrát tartalmú zöldség