Érdemes hajszárítóval fújnod az epret - igen, jól olvastad!
Végre eljött az eperszezon, ez pedig egyet jelent azzal, hogy végre frissen, a lehető legfinomabb formájában lehet szemezgetni a gyümölcsből.
És jól is teszed, ha rendszeresen fogyasztod az epret, ugyanis szívbarát antioxidánsokban gazdag, emellett rostban, C-vitaminban gyulladáscsökkentő anyagokban, káliumban és magnéziumban is gazdag. Csökkenti a gyulladást, elősegíti a fogyást, szebbé varázsolja a bőrödet és hajadat, ráadásul a csontok egészségét is segít megőrizni.
Ha salátát csinálnál belőle, vagy mondjuk egy pohárkrémre tennéd dísznek, biztos ismerős a szitu, hogy idővel megpuhul és utána elég nyominak tűnik majd. Szerencsére egy egyszerű trükkel viszont megelőzheted a problémát.
Amire szükséged lesz:
- friss eper
- hajszárító
- papírtörlő
Hogyan alkalmazd a trükköt?
Tisztítsd meg az epret hideg vízben, szedd ki a zöldjét, aztán mehet is a papírtörlőre. Utána a legalacsonyabb fokozaton szárítsd meg a gyümölcsöket a hajszárÍtóval, amíg az összes vízcsepp eltűnik a felületükről. Ez nagyjából egy percet vesz igénybe.
Utána csak annyi a dolgod, hogy elkészítsd a választott süteményt vagy turmixot!
Az eper mellett a következő gyümölcsök is jót tesznek a szívednek:
Ezek a gyümölcsök a legjobbak a szívednek