Csodákra képes, szuperjól variálható: szeressd meg az édesköményt!
Rendszeresen használod és imádod, netán eddig csak messziről csodáltad, és eszedbe sem jutott megkóstolni? Az édeskömény az ősz egyik slágere, mondjunk is pár okot, amiért érdemes lenne rendszeresen enned! A Runner's World magazin írása.
A görögök, a kínaiak, az egyiptomiak is mindannyian ismerték az édeskömény számtalan gyógyhatását a szervezetünkre. Az édeskömény a mediterrán térségekben őshonos, de szerencsére nálunk is nagyon sok helyen hozzájuthatsz, rengetegen azonban még mindig nem ismerik magát a gumóját, és maximum teaként készítik el a magját.
Pedig az édesköményt bevinni a konyhánkba nagyon is érdemes: kiváló fogásokat; tésztaételeket, leveseket, köreteket lehet belőle varázsolni, de a mediterrán térségekben sütve is imádják az emberek.
Remek tápanyagforrás
Akár ételt készítesz belőle, akár teaként iszod, számtalan pozitív hatása lesz a szervezetre. Gumója ásványi sókat, C-vitamint és karotint is tartalmaz, amik hozzájárulnak a napi tápanyagbevitelhez. Emellett antioxidáns tartalma is jelentős, illetve tartalmaz még magnéziumot, kalciumot, foszfort, káliumot és mangánt is.
A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!
Boltba járás helyett: ültess saját zöldségeket az erkélyen!