Az alábbi gyógynövényt tettem a kávémba, csodát tett az emésztésemmel

Brooke Cagle on Unsplash
Léna

Megéri kipróbálni neked is!

Még egy átlagos kávét is fel lehet dobni egy-két trükkel, ami teljesen átformálja az ízvilágot, és még az egészségednek is jót teszel vele. Már korábbi cikkekben megírtuk, mi történt, miután kipróbáltuk, hogy minden nap fahéjjal ittuk a kávét, ahogy azt is, mi az az aranytej, és miért olyan egészséges:

Olvasd el ezt is!
Mióta kávé helyett az alábbi italt iszom reggelente, egészen máshogy érzem magam

Most pedig egy újabb trükköt mutatunk be, amit megéri kipróbálni! Mi megtettük, és el is áruljuk, mit tapasztaltunk. De előtte a hozzávaló, ami megfűszerezi a kávédat: ez nem más, mint a borsmenta, ami nem feltétlenül újszerű dolog a kávézás világában. A borsmentás forrócsoki, borsmentás mokka télen népszerűbb, de nem kell decemberig várni erre az ízvilágra! Mindössze arra van szükség, hogy a lefőzött kávédba néhány csepp borsmentaolajat is tegyél, ízlésednek megfelelően, és kész is a cseppet sem hétköznapi finomság.

És hogy ez miért olyan jó? Nos, a borsmenta olaj rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, például vasat, magnéziumot, kalciumot és A-, valamint C-vitamint. Kellemesen nyugtató hatása van, nem csak mentálisan, de a gyomorra nézve is: javítja az emésztést, így akiknek érzékenyebb a gyomruk, vagy IBS-sel küzdenek, azoknak érdemes lehet kipróbálni reggelente! Ugyancsak érdemes beiktatni a napi étrendbe, ha kicsit betegnek érzed magad és érzékeny a torkod, mert ez nyugtatóan is hat rá.

Én ki is próbáltam, és bár elsőre furcsa volt ez a borsmentás aroma a kávémban, egyáltalán nem volt rossz. Persze a téli időszakhoz valóban jobban illik, de az emésztésem sokkal jobb volt egy hét használat után, úgyhogy megéri esélyt adni neki!

Olvasd el ezt is!
Só a kávéba? Szakértők szerint érdemes kipróbálni, mégpedig emiatt

Ezt se hagyd ki!

Nézd meg a galériánkat - 6 kép
Egészséges kávéfogyasztás 5+1 szabálya