Az alábbi gyógynövényt tettem a kávémba, csodát tett az emésztésemmel
Megéri kipróbálni neked is!
Még egy átlagos kávét is fel lehet dobni egy-két trükkel, ami teljesen átformálja az ízvilágot, és még az egészségednek is jót teszel vele. Már korábbi cikkekben megírtuk, mi történt, miután kipróbáltuk, hogy minden nap fahéjjal ittuk a kávét, ahogy azt is, mi az az aranytej, és miért olyan egészséges:
Most pedig egy újabb trükköt mutatunk be, amit megéri kipróbálni! Mi megtettük, és el is áruljuk, mit tapasztaltunk. De előtte a hozzávaló, ami megfűszerezi a kávédat: ez nem más, mint a borsmenta, ami nem feltétlenül újszerű dolog a kávézás világában. A borsmentás forrócsoki, borsmentás mokka télen népszerűbb, de nem kell decemberig várni erre az ízvilágra! Mindössze arra van szükség, hogy a lefőzött kávédba néhány csepp borsmentaolajat is tegyél, ízlésednek megfelelően, és kész is a cseppet sem hétköznapi finomság.
És hogy ez miért olyan jó? Nos, a borsmenta olaj rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, például vasat, magnéziumot, kalciumot és A-, valamint C-vitamint. Kellemesen nyugtató hatása van, nem csak mentálisan, de a gyomorra nézve is: javítja az emésztést, így akiknek érzékenyebb a gyomruk, vagy IBS-sel küzdenek, azoknak érdemes lehet kipróbálni reggelente! Ugyancsak érdemes beiktatni a napi étrendbe, ha kicsit betegnek érzed magad és érzékeny a torkod, mert ez nyugtatóan is hat rá.
Én ki is próbáltam, és bár elsőre furcsa volt ez a borsmentás aroma a kávémban, egyáltalán nem volt rossz. Persze a téli időszakhoz valóban jobban illik, de az emésztésem sokkal jobb volt egy hét használat után, úgyhogy megéri esélyt adni neki!
Ezt se hagyd ki!
Egészséges kávéfogyasztás 5+1 szabálya