Ne utáld annyira! 5 ok, amiért időnként érdemes kelbimbót enned!
Nagyon sokan az elég erőteljes íze miatt teszik tiltólistára a kelbimbót, pedig jól elkészítve és a megfelelő dolgokkal kombinálva csodás kiegészítője lehet az egészséges étkezésnek. A Runner's World magazin írása.
Beismerem, én sem vagyok hatalmas kelbimbó-rajongó, ám egyre több és több receptet próbálok ki vele, és bizony volt olyan, nem is egy, ami nemcsak az én, de az ilyen zöldségekkel igen szkeptikus család tetszését is elnyerte.
Vajon sütve, rengeteg fűszerrel például nagyon finom tud lenni, húsimádóknak baconnal egybe sütve érdemes kipróbálniuk. Ha pedig nagyon alakbarát verziót szeretnél, süsd meg narancslével és narancshéjjal, némi fokhagymával, sóval és borssal - csodafinom lesz.
A következő 5 ok miatt érdemes gyakrabban fogyasztani!
1. Tele van tápanyagokkal
Amellett, hogy kiváló rostforrás, bőven tartalmaz K, C, A-vitamint, folsavat, magnéziumot és fehérjét is. A K-vitamin a véralvadáshoz és a csontok egészségéhez szükséges, a C-vitamin egy antioxidáns, amely elősegíti a vas felszívódását, és részt vesz a szövetek helyreállításában, illetve az immunrendszer működésében. A kelbimbó kis mennyiségben tartalmaz B6-vitamint, káliumot, tiaminot és foszfort is.
A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!
Gyulladásgátló ételek