7 elképesztő dolog, amit tudósok állapítottak meg a szerelemről

Getty Images
Kerekes Vivien

Ez a csodálatos érzés a tudósok szerint sok mindentől függhet; íme, néhány különleges megállapítás tőlük!

Ha érzésekről beszélünk, mindig a szívünket emlegetjük, pedig valójában minden a fejünkben történik. Az agyunk felelős a szerelemért, és bár romantikus lenne azt gondolni, hogy a világon van valahol egy lelki társunk, akivel egyszerűen csak összepasszolunk, azért ennél bonyolultabb a helyzet. Igazából komoly folyamatok játszódnak le a testünkben, amikor megismerünk valakit, sőt, még abban is szerepet játszik az agyunk, hogy milyen típusú férfiak tetszenek. Olvasd el te is az izgalmas dolgokat, amiket tudósok már megállapítottak az agy és a szerelem összefüggéséről.

Olvasd el ezt is!
Neked mi a szeretetnyelved? És a pasidé? Akár a kapcsolatod múlhat rajta!

Az agyunk jobban kedveli azokat, akik hasonlítanak a rokonainkra. Egyetlen feltétellel...

A nők általában olyan párt választanak maguknak, aki külsőleg valamiben hasonlít az apjukhoz vagy a fiútestvéreikhez. A férfiaknál sincs ez másképp, hiszen ők az édesanyjukhoz vagy a nővéreikhez hasonló barátnőt keresnek maguknak. Ez nem véletlen, és ne is érezd furcsának, mert valójában az agyad tehet róla. Az idegrendszer központi része ugyanis próbálja megkeresni annak a személynek az "ikrét", akinél a legnagyobb az esélye az erős, jó géneknek. Azonban érdekesség, hogy ez csak azokra igaz, akik szoros kapcsolatban állnak a rokonaikkal.

Egy kis plusz nem is baj

Noha mindenki igyekszik minél izmosabb külsőre szert tenni, figyelni a mozgásra és az étkezésre, az agyad úgy van összerakva, hogy ettől függetlenül ha valakin van egy kis plusz, azt kifejeztten jó jelnek tartja. Hogy miért? Mert automatikusan azzal azonosítja ezt, hogy a test komfortosan érzi magát, nem kell nélkülöznie, ami valószínűleg még a régi őseinknél volt fontos szempont.

Még a beszédtempó is számít!

Talán észre sem vetted eddig, de biztos, hogy te is automatikusan jobban kedveled azokat az embereket, akikkel hasonló kifejezéseket használtok és a beszédetek is ugyanolyan gyors. Erről is az agyad tehet, ugyanis alapjáraton a békét és a nyugalmat kedveli, amit részben azzal teremtesz meg, hogy hozzád hasonló személyiségű barátokkal veszed körül magad.

Ez még nem minden; a galériában elolvashatod a többi érdekességet, és tuti, hogy a legutolsón te is meglepődsz majd!

Nézd meg a galériánkat - 4 kép
Négy elképesztő tény, amit tudósok állítanak a szerelemről