Néha ok nélkül rettentő ideges vagy? Egészségügyi oka lehet!

Izabella

Érdemes utánajárni.

Néha előfordul, hogy ok nélkül rettentő ingerlékeny leszel, nehezen viseled el azt is, hogy hozzád szólnak, és legszívesebben letépnéd mindenki fejét, holott pár perccel azelőtt még semmi bajod nem volt? Ilyenkor néha arra gyanakszol, hogy lehet, Hulk lakozik benned, és néha előtör? Nyugi, erről szó sincs.

Lehet, hogy ugyanaz a probléma áll fenn nálad is, mint az X-Faktor egyik mentoránál, ByeAlexnél, azaz a vércukorszinted leesése okozza a problémát.

Olvasd el ezt is!
Kiderült, miért ideges ennyiszer az X-Faktor alatt ByeAlex

Ha hirtelen leesik a vércukorszint, bizony gyakori, hogy a test azzal reagál, hogy idegesség, feszültség, ingerlékenység alakul ki az éhes emberben. Nem vagy ezzel egyedül, szinte mindenkinél előfordulhat, aki nem táplálkozik elég következetesen, tudatosan.

Bár azt gondolhatnád, hogy ilyenkor gyorsan fel kell töltekezned édes vagy épp széhidrátban gazdag ételekkel, épp ellenkezőleg érdemes tenned. Tilos a hirtelen leesett vércukorszintre válaszul gyorsan teletömni magadat mindenfélével.

Nagyon fontos, hogy egész nap fokozatosan táplálkozz, és ne hagyj nagyobb szüneteket evés nélkül!

Kezdd bőséges reggelivel a napodat, majd 1-2 óra múlva fogyassz el egy adag tízórait, például korpás kekszet joghurttal vagy egy almát, esetleg szárított gyümölcsöket. Utána jöhet az ebéd nagyjából 2 óra elteltével. Az ebéd és a vacsora között se maradj éhen, nyugodtan vegyél magadhoz mandulát, kesudiót, az estét pedig zárd fehérjedús vacsorával.

Amikor azt érzed, hogy kezdesz éhes lenni, de nincs lehetőséged az evésre, dobj be gyorsan egy szőlőcukrot, majd kezdj el kaja után nézni, a cukor addig is szinten tart.

A cukros, finomított szénhidrátban gazdag ételeket kerüld el, ugyanis ezek hirtelen felnyomják a vércukorszintedet, ami épp ilyen gyorsan le is esik utána, akkor pedig jön a bosszús hangulat, az ingerlékenység.

Olvasd el ezt is!
Mit üzen neked az, hogy épp mit nassolnál?

Ha mindig van a táskádban egy-egy adag egészséges nasi, és sosem üres a hasad, hidd el, elkerülnek majd ezek a bosszantó hangulatingadozások.

Ha nem is vagy feszült az éhségtől, de úgy érzed, szinte állandóan enni tudnál, olvasd el, ezt hogy magyarázza a tudomány!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Ezért vagy mindig éhes a tudomány szerint – 5 lehetséges ok