Összeköltözés a BFF-fel: a közös albérlet tényleg tönkreteszi a barátságokat? - igaz történetek

Kerekes Vivien

Spoiler: a legtöbbször sajnos tényleg ez a helyzet...

Olvasd el ezt is!
Nyílt levél a legjobb barátom csajának

Amikor külön költözöl a szüleidtől, és elkezded a saját életedet akár egy másik városban, szinte biztos, hogy nem egyedül fogsz lakni. Ha nem is kollégiumban osztozol a szobán még két emberrel, hanem albérletet választasz, akkor is szükséged lesz legalább egy lakótársra, hogy közösen fenn tudjátok tartani a helyet. A választásnál pedig a lehető legjobb ötletnek az tűnik ilyenkor, ha a közeli barátnőddel költöztök össze; hiszen ki akarná egy ismeretlennel megosztani az otthonát?

Ráadásul ti már ezer éve ismeritek egymást, mindig egy hullámhosszon vagytok, és a közös élet még inkább összekovácsolna titeket. Egész éjszakákat dumálnátok át, közösen főzőcskéznétek, sokat buliznátok – gondolod magadban, és izgatottan várod a beköltözést. Kár, hogy ez nem ilyen egyszerű.

Ugyanis a legtöbb esetben az együttélés nemhogy nem köt össze titeket még jobban, hanem valószínűleg a barátságotok is rámehet. Mert ahogyan a mondás is tartja, lakva ismerszik meg igazán az ember – és lehet, hogy aki tökéletes BFF, nem éppen ennyire jó lakótárs. Néhány hónap után derülhet ki, hogy amíg te szereted a rendet, a barátnőd kevésbé, és a morzsákat is mindig ott hagyja az asztalon. Egyikőtök már aludna 11-kor, de a másik ilyenkor lendül bele igazán a tévézésbe. Esetleg folyton felhívja magához a pasiját, míg te nem szívesen érzed magad plusz egy főnek a saját albérletedben.

Akárhogyan is van, az esetek többségében egyre gyakoribbá válnak a konfliktusok. Gondolj csak bele, mennyit vitatkoztál a tesóddal, amikor még otthon laktatok! Ugyanez a barátnőddel is megtörténhet, csak míg a tesóddal együtt nőttetek fel, és már ezer ilyenen átestetek, addig ez egy baráti kapcsolatban nem oldódik meg ilyen egyszerűen.

Olvasd el ezt is!
Férfiak most őszintén elmesélték, mitől lesz egy nő a számukra "tökéletes"

Az alábbi igaz történetek pedig bizonyítják, hogy sajnos a legtöbb esetben a barátság nem éli túl a közös lakást.

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Ez történt, miután ezek az emberek összeköltöztek a legjobb barátnőjükkel