Tudósok szerint a nők EZT a dolgot havonta átlagosan hatszor csinálják – Rád igaz az állítás?

Getty Images
Léna

Tény, hogy a nőkre ez jellemzőbb, mint a férfiakra!

Olvasd el ezt is!
7 megható könyv és film, amin sírni fogsz, mint egy baba

Egy korábbi cikkünkben már lerántottuk a leplet azokról a titkos dolgokról, amiket minden nő csinál, csak éppen sosem valljuk be. Hogy néha a lábunkat csak azon a részen szőrtelenítjük, ahol épp kilátszik a nadrágból, és hogy milyen klassz módszert fejlesztettünk ki arra, hogy a póló levétele nélkül megszabaduljunk a melltartónktól.

Akad egy másik dolog is, amit leginkább a nők szoktak csinálni, de kevésbé olyan titkos, mint az imént felsorolt praktikák. Ez pedig nem más, mint a sírás!

Hajlamosak vagyunk ugyanis elérzékenyülni egy kiskutyás videón, esetleg csak szimplán azért sírni, mert annyira kedves dolgot mondott nekünk a pasink. Egy felmérésből pedig kiderült, hogy mi nők havonta átlagosan hatszor sírjuk el magunkat, évente pedig hetvenkét alkalommal. Szerinted mennyire helytálló ez a megállapítás?

Persze ha már kiderült, hogy a nők milyen gyakran érzékenyülnek el, muszáj volt kideríteni azt is, vajon a férfiaknál hogyan áll ez a dolog. Az eredmények szerint a srácok feleannyiszor, vagyis háromszor sírnak egy hónapban. Egy pszichológus, Emma Kenny szerint hiába létezik az a sztereotípia, hogy a lányok érzékenyebbek, az utóbbi időben a pasik is egyre nyíltabban vállalják a lágyabb érzéseiket. Ezt bizonyítja, hogy 10-ből 4 férfi szerint nem gáz, ha mások előtt sírják el magukat valamiért.

De miért sírunk leginkább?

Mert persze ez is egy fontos kérdés, ha már felmerült a téma. Nos, az eredmények alapján a nők leginkább egy megható film vagy sorozat miatt tudnak könnyekre fakadni, míg a pasik általában akkor sírják el magukat, ha eszükbe jut egy szomorú emlékük – leszámítva persze azt, ha gyászolnak.

Ahogyan azt persze mindannyian tudtuk, a nők többsége néha tényleg ok nélkül kezd el sírni: 64 százalék bevallotta, hogy néha mindenféle logikus indok nélkül elérzékenyül valamiért.

Olvasd el ezt is!
Kiderült végre, miért sírunk, ha nem megy a csapatnak

Az tuti, hogy te is elsírtad magad az alábbi filmeken!

Nézd meg a galériánkat - 7 kép
És ezeket kibírod? Újabb 6+1 film, amit olvasóink szerint nem lehet sírás nélkül végignézni

HER