Szörnyen beteg és veszélyes fogyókúra terjeng – tudj róla, de soha ne próbáld ki!

Kitti

Az eddigi legbetegebb módszer. Ha van olyan ismerősöd, aki testképzavarral küzd és hajlamos kipróbálni bármilyen veszélyes diétát, akkor most légy szemfülesebb, mert egy nagyon szörnyű módszer szedi áldozatait.

Olvasd el ezt is!
A Pretty Little Liars színésznője anorexiával küzdött, s új filmjében mindent elárult erről

Első hallásra nagyon ártatlan, mert a neve Csipkerózsika Diéta, de természetesen nem az. Sok anorexiás és pre-anorexiás csoportban hatalmas téma, és többen arról számolnak be, hogy „végre ezzel le tudtak fogyni”, de ha megtudod, miről van szó, biztosan te is kiakadsz majd.

A lényege ugyanis az, hogy a lányok altatót vesznek be esténként, hogy legalább 10 órát aludjanak, és ha több órát alszanak a napból, kevesebb idejük és lehetőségük van az evésre. Több esetben vezetett ez már olyan súlyos következményhez, hogy az illető egyre több és több pirulát vesz be, hiszen a szervezete szép lassan hozzászokik, és csak altatóval tud álomba szenderülni.

Olvasd el ezt is!
Egy „formás" nő férje üzeni minden testképzavarral küzdőnek, hogy…

Bár rövidebb távon talán tényleg azt észlelik a módszer követői, hogy fogynak, az egész hatására annyira felborul a hormonrendszerük, ami akár hízáshoz is vezethet.

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás természetesen elengedhetetlen ahhoz, hogy tarts a súlyodad és egészséges maradj, s 7-8 óráról van szó. De inkább természetes módszerekkel próbáld ezt elérni, ha gondod van az elalvással.

Ha pedig ismersz valakit, akire veszélyes lehet ez a módszer, figyelj rá most jobban!


Nézd meg a galériánkat - 5 kép
5 étel a pihentető alvásért