Egy kutatás kiderítette: ezekből esznek sokat azok, akik könnyen fogynak

Getty Images
Birta Brigi

Na végre, kiderült!

Olvasd el ezt is!
70 éves nagyi elárulja elképesztő alakjának 2 (azaz kettő) egyszerű titkát, bár az internet nem tapsol neki, sőt...

Az American Journal of Clinical Nutritionben publikálták azt a kutatási erdeményt, amely 120.000 ember étkezési szokásainak 16 éven át tartó vizsgálatán alapul. Ebből az derült ki, hogy nem kifejezetten a kalóriák száma, a szénhidrát-fehérje-zsír aránya számít főképp, hanem a glikémiás index (azaz, hogy mennyire gyorsan szívódik fel a szénhidrát az adott ételből). Tehát azok fogynak a legkönnyebben, akik leginkább alacsony glikémiás indexű ételeket esznek. De ilyen eredmények is születtek:

Olvasd el ezt is!
A sok futás mellett sem könnyű lefogyni, de ha megfogadod ezeket a tanácsokat, sikerülni fog!
  • Azok, akik sok görög joghurtot, tengeri herkentyűt, bőr nélküli csirkét, magokat esznek, könnyebben fogynak az átlagnál

  • Semmilyen összefüggés nincs a között, hogy alacsony vagy magas zsírtartalmú tejterméket fogyasztasz, illetve a között, hogy hány kiló vagy

  • A legjobb kombó a fogyás érdekében a sovány fehérje alacsony glikémiás indexű körettel párosítva

A kutatók azt is beleírták a tanulmányba, hogy a súlytartás és fogyás érdekében legjobb a finomított cukrot, gabonát, keményítőt kerülni!