Képtelen vagy lefogyni? Ezt a 4 kérdést tedd fel magadnak, és menni fog

getty Images
Birta Brigi

Úgy érzed, mindent megteszel: figyelsz az étkezésre, és rendszeresen sportolsz is? Mégsem moccan a mérleg nyelve? Akkor ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak, és válaszold is meg őszintén!

Olvasd el ezt is!
Ezt a 7 szokást kellett bevezetnem, hogy végre-valahára lefogyjak – a 6. különösen meglepő lehet

Ugyanazt az étrendet tartod mindig?

Vagyis, néha villámkúrákhoz folyamodsz, utána pedig ugyanúgy étkezel, mint előtte? Nos, ennek rövidtávon fogyás lehet az eredménye, hosszútávon viszont nemhogy súlyvesztés, de inkább hízás! Szóval, a megoldás, hogy beállsz olyan étrendre, amely folyamatosan tartható, és fokozatosan segít leadni a kilókat.

Kompenzálással próbálsz fogyni?

Sokan csinálják azt, hogy mondjuk egy-egy alkalommal, amikor elengedik magukat – például szülinapi vacsora –, utána koplalással próbálnak megszabadulni a bevitt kalóriáktól. Nos, ez nem segít, sőt árt, hiszen lelassítja az anyagcserét, és többet raktároz a szervezeted, mint amennyit kellene.

Olvasd el ezt is!
Zsírégetés a maximumon – a fitneszedző elárulja, hogyan csináld!

Elegendő fehérjét eszel reggelire?

Azt a hibát is többen elkövetik, hogy azt hiszik, totálisan egészséges reggelit választanak, ha zabkását, teljes kiőrlésű bagelt vagy gyümölcssalátát esznek, pedig mindenképpen olyan kaja kellene, amiben bőven van protein is. A zabkását turbózd fel mondjuk túróval, a bagelt lazaccal, a gyümölcssalit pedig joghurttal. De a tojás is szuper választás! Így sokáig jóllakott leszel, és nagyobb valószínűséggel választasz egészséges ételt ebédre és a nap hátralévő részére.

Tényleg minden falatot beleszámítasz a napi menüdbe?

Már évek óta bizonyított tény, hogy a diétanapló írása rendkívül hatékony módszer, ha valaki fogyni szeretne, hiszen ha látod leírva, amit elfogyasztasz, kisebb eséllyel csalsz. Ez azért is jó, mert a legtöbben például számon tartják mondjuk azt, hogy megettek egy natúr csirkét salátával ebédre, de azt nem, hogy elvettek 4 szál sült krumplit a pasijuk tányérjáról. Vagy például az az egy kanál nutella sem számít, pedig nagyon is: sok kicsi sokra megy, főleg, ha ilyen kalóriabombákról van szó!