Jó tudni: ezt teszi veled valójában az alkohol!

Menyes Barbi

Most végre kiderül, hogyan alakul át az emberek személyisége némi italozás hatására...

Olvasd el ezt is!
Jamie Dornan és a részegség 50 árnyalata: Mókás videó készült róla

Sokan úgy érzik, egészen viccesek és lazák lesznek, ha kellő mennyiségű alkoholt fogyasztanak el, mások pedig abban a hitben élnek, hogy a túlzásba vitt iszogatástól lesznek bunkók és elviselhetetlenek. Abban pedig az emberek legtöbbje egyetért, hogy az alkohol alaposan megváltoztatja a személyiséget. A legfrissebb kutatások szerint azonban ez egyáltalán nincs így!

Olvasd el ezt is!
Erre várt a fél világ: brutálisan őszinte interjúban mesélt a válásról és alkoholproblémáiról a csontsoványra fogyott Brad Pitt

A Missouri Egyetem kísérletéből most az derül ki, hogy annak ellenére, mi hogyan érezzük magunkat ittasan, mások közel sem értékelik annyira eltérőnek a "józan" és az "részeg" énünket. A Rachel Winograd irányítása alatt végzett kutatásban 156 ember vett részt: nekik kellett értékelniük saját személyiségüket, hogy milyenek, amikor nem isznak semmit, és hogyan viselkednek, ha alaposan felöntöttek a garatra.

forrás: GettyImages

Ezután következett a valód teszt: a résztvevőket visszahívták, és baráti társaságként kellett visekedniük, miközben voltak, akik alkoholt is kaptak, mások meg csak üdítőt ihattak. Beszélgetniük kellett, játékos feladatokat oldottak meg – olyasféléket, amelyekben előjöhetett az igazi személyiségük. A végén pedig videófelvételen mutatták meg nekik, hogyan viselkedtek a teszt alatt, és mindenkinek értékelnie kellett a saját magán és a társain tapasztalt változást.

Nem meglepő módon a legtöbb alkolholt fogyasztó résztvevő magán hatalmas változást észlelt az ital hatására, míg a szintén szeszes italt ivó társain csak minimális visekedésbeli különbséget tapasztalt, főképp azt, hogy egyesek nyitottabbak és lazábbak lettek.

Olvasd el ezt is!
Ez már nem mese! Ilyenek lennének a Disney-hercegnők, ha valóban komoly problémákkal kellene megküzdeniük

Ezek szerint most már nem odázhatjuk el az esti buliban történteket azzal, hogy "bocsi, kicsit sokat ittam, az nem is én voltam" – hiszen az alkohol mégsem változtat annyit a személyiségünkön, mint eddig hittük...

De azért nem árt csínján bánni az itallal...