10 dolog, amit azok az emberek csinálnak, akiknek durva szorongásai rohamai vannak

Izabella

Sokan teljesen rosszul ítélik meg azokat, akiknek épp szorongási rohamuk van.

Mások nem látnak a gondolataidba, te pedig képtelen vagy elmondani a környezetednek, amikor épp egy szorongási roham tör rád. Ha ilyennel küzdesz, biztosan átérzed azoknak a helyzetét, akik ugyanebben szenvednek, ha pedig olyan szerencsés vagy, hogy nem tapasztaltál még ilyet, lehetséges, hogy egyes emberek viselkedését furcsának, ijesztőnek vagy idegesítőnek éled meg, holott csak segítségre van szükségük.

A szorongás, félelem, pánik bárkit bármikor elérhet, azonban ha valakit szorongási rohammal kísért betegség kínoz, arra sajnos a legönfeledtebb pillanatokban is rátörhet egy durva roham.

Néhány fórumozó megosztotta az interneten, hogy mi az, amit önkéntelenül tesznek, amikor szoronganak. Emiatt gyakran nagyon furán néznek rájuk.

1. "Állandóan elnézést kérek minenkitől. Annyiszor, hogy másokat ez már rémesen idegesít. Nem tehetek róla, nem direkt csinálom."

2. "Sokszor gyorsan felhúzom magam a legkisebb dolgokon is. Ráförmedek valakire, és bunkó vagyok. Nem azért, mert valóban idegesít, hanem mert belül épp őrlődöm valamin."

3. "Sokszor remegek. Általában ráfogom a hidegre, pedig igazából pánikolok."

4. "Mindent magamra veszek. Képes vagyok azon is megsértődni, ami nem rám vonatkozik. Sajnos a betegségem épp ebből alakult ki."

5. "Állandóan elfelejtek dolgokat. Fontosakat, kevésbé fontosakat. Annyira tele van a fejem gondolatokkal, hogy egyszerűen nem vagyok teljesen képben a teendőimet illetően."

6. "Néha úgy tűnik, hogy egyáltalán nem figyelek a másikra, hanem a telefonomat nyomkodom céltalanul. Ilyenkor akkora stresszben vagyok, hogy legszívesebben elfutnék, és csak az nyugtat meg, hogy piszkálok valamit a kezemmel."

7. "Állandóan rángatom a lábamat – és észre sem veszem. Mások szoktak rám szólni, mert állítólag szörnyen zavaró. Pedig nekem ez a figyelemelterelés módszere..."

8. "Szomorúság evés ismerős valakinek? Amikor jön a szorongás, elkezdek mértéktelenül falni."

9. "Hangosan nyugtatom magam. Sokszor ez az egyetlen módszer, ami képes segíteni. Magamhoz beszélek, mint valami bolond. Senki sem érti körülöttem, mi történik ilyenkor."

10. "Állandóan ásítozom vagy alszom. Ha alszom, nem tud jönni a szorongás. Az ásítozás reflex-szerű dolog nálam. Higgyétek el, nem direkt csinálom, és nem azért, mert bunkó vagyok."

Olvasd el ezt is!
7 dolog, ami egy átlagembernek simán megy, szorongással küzdőknek viszont hatalmas probléma

Ha ilyeneket tapasztalsz valakinél, segíts neki!