Szívbemarkoló sorozat: ez az anyuka fotókon mutatja meg, milyen a szülés utáni depresszió

getty images
Joy.hu

Sok anyuka nem mer arról beszélni, ha szülés utáni depresszióval küzd. Kathy DiVincenzo, aki két gyermek édesanyja, viszont nem tartozik közéjük.

Olvasd el ezt is!
Megdöbbentő! 10 híres nő őszintén vall a depressziójáról

A nő depressziótól, szorongástól és kényszerbetegségtől szenved, ám egy fotós barátja segítségével képekbe öntötte érzelmeit. A két képen a realitás és az az álomvilág látható, amelyet a legtöbb anyuka kommunikál.

A szülés utáni depresszió 7-ből 1 nőt érint az American Psychological Association szerint. Tünetei közé tartozik a szomorúság, lehangoltság, reményvesztettség, az elvonulás és a babával való kapcsolat kialakulásának hiánya.

„Igazság szerint mindkét fotó jól tükrözi az életem, attól függően, hogy épp milyen napom van. Az egyik legfárasztóbb dolog viszont az, hogy amikor felerősödnek a betegségek tünetei, palástolni akarom azokat. Kétszer annyira keményen dolgozom azért, hogy elfedjem a valóságot, mert félek attól, hogy emiatt mások kellemetlenül éreznék magukat, esetleg gyengének, őrültnek, szörnyű anyának, vagy valami ezeknél is rosszabbnak tartanak. Pedig tudom, nem csak én küzdök a démonaimmal.”

- mondta.

Eddig 72.000-en osztották meg a posztját és 13.000 komment olvasható alatta, melyekben több, Kathy-hez hasonló anyuka is megosztotta gondolatait a betegséggel kapcsolatban.

Kathy szeretne megszabadulni a negatív jelzőktől, amiket eddig sokan ráaggattak, ezért osztotta meg történetét. És persze meg szerette volna mutatni mindenkinek, aki hasonló problémákkal küzd, hogy nincsenek egyedül.