4 lehetőség, ha nincs pénzetek párkapcsolati terápiára, pedig nagy szükség lenne rá

Birta Brigi

Bizony minden kapcsolatban eljöhet az, hogy valami nem úgy működik, mint régen, sokat veszekedtek, és kezdtek elhidegülni. De nem mindenki teheti meg, hogy ilyenkor azonnal párkapcsolati szakértőhöz rohanjon: nos, nekik ajánljuk az alábbi tippeket:

Olvasd el ezt is!
Megcsal a pasid? A szakértő elárulja, milyen jelekre figyelj (például máshogy veszi a levegőt is)

DIY terápia otthon

Kezdhetitek azzal, hogy kitűztök egy időpontot minden héten, amihez tartjátok magatokat, és amikor párkapcsolat erősítő feladatokat végeztek otthon. Keresgélhettek a neten ilyen gyakorlatokat, vagy könyvekben, de például kezdhetitek azzal, hogy az első alkalommal mindketten összeírtok 10 dolgot, amit szerettek a másikban, és ezt kifejtve elmondjátok a másiknak. Aztán a következő héten mindenki hoz 3 dolgot, amivel elégedetlen, és megoldási alternatívákat kerestek. És így tovább... Ez azonban mindkettőtök részéről nagy elhatározást és energiabefektetést igényel, de megéri!

Páros randi

Ez a módszer csak akkor működik, ha van a környezetetekben olyan páros, amelynek mindkét tagjában mindketten maximálisan bíztok. Érdemes elmenni velük bizonyos időközönként duplarandira, és beszélgetni a problémás helyzetekről, és az ő megoldásaikról. Ez nem csak nektek, de nekik is jót tehet, ráadásul a külső szemlélők sokat árnyalnak a szituációkon.

Olvasd el ezt is!
5 jel, hogy erős és egészséges a kapcsolatod

Új hobbi

Keressetek egy olyan tevékenységet, ami mindkettőtöket érdekel, és amit szívesen űznétek akár hosszabb ideig. Például tanuljatok meg teniszezni vagy egy új nyelvet együtt! Az ilyen közös élmények, tanulási folyamatok, valami amit szerettek csinálni, új színt visz a párkapcsolatokba, és arra is lehetőséget ad, hogy egymást új oldalról ismerjétek meg. Sokszor csak ennyi kell ahhoz, hogy a szerelem újra lángolni kezdjen!

Ti idő

Az énidő is nagyon fontos, de a mozgalmas mindennapokban szorítani kell olyan arra is helyet a beosztásban, amikor csak ti vagytok, ketten, és lehetőleg nem otthon, a kanapén. Amikor egy párkapcsolat ellaposodik, sok a vitás helyzet, a szakértők első körben azt szokták javasolni, hogy minden hétre szúrjanak be a párok egy randit, amikor kirángatják magukat a szürke hétköznapokból. Ez lehet csak egy vacsora, vagy mozi, de akár egy éjszaka egy közeli hotelben… a jelszó az izgalom!