Fűszerek más szemszögből: tudd meg, mire használhatóak az ételízesítés mellett!

Joy magazin

A legtöbb fűszer másra is használható, mint az ételek ízesítése. Tudd meg mire alkalmazhatóak még!

Ha lemaradtál a legutóbbi TV2 TestŐr című műsorról, itt megtalálod a legérdekesebb riportokat:

Ételízesítés mellet még mire használhatóak a fűszerek!

Sok fűszernek van gyulladáscsökkentő hatása. Az zöldségek, gyümölcsök egyik jelentős hatóanyaga az apigenin. A hagymaféléknek jelentős az antibiotikus hatása. Az erőspaprikának köztudott az immunerősítő hatása, de anyagcsere gyorsító, így fogyasztó hatása is van egyben.


A fűszerek sokszor gyógyszerek is!

Sok fűszernek van antibiotikus, antibakteriális hatásai is. Nincsenek mellékhatásai, ezért bátran alkalmazhatjuk őket.


Köböl Anita imádja a távol keleti ízeket!

A csinos műsorvezető számára fontos, hogy egy étel ne csak szép, de egészséges is legyen. A távol keleti konyha egyik sajátossága pedig az, hogy magas hőfokon, rövid ideig sütik az ételeket, így a zöldségek is frissen, ropogósan kerülnek a tányérra.


A zöldségek, gyümölcsök vitamintartalma a szállítási idő alatt sokat csökkenhet!

Hogy marad tényleg friss a zöldség, gyümölcs, ha az út alatt, amit a termelőtől megtesz, míg az asztalunkra kerül, akár egy hét is eltelik? A bennük lévő tápértékek akkor a legmagasabbak, ha szinte a leszedésük után azonnal elfogyasztjuk. Szerencsére a gyorsuló világ olykor a hasznunkra is válik és megoldást nyújt a felmerülő problémákra is.


Mi csábítja a sztárokat!

Míg Debreczeni Zitát a krumplis tésztával, Pachmann Pétert egy jó kolbásszal lehet elcsábítani. Sztárok beszéltek arról, hogy mi is számukra az igazi kulináris csábítás.


Változik a fürdőkultúra!

Ma már nem csak úszás élménye miatt keresik fel a fürdőket a vendégek, egyre többször igénylik a különleges fürdő programokat, mint a babaúszás, éjszakai fürdőzés, víz alatti aerobik, vagy zumba. Az aktív pihenés nem csak a testnek nyújt kikapcsolódást, de a mindennapi stressztől leterhelt idegrendszer számára is pihenést jelent.


Hódi Pamela fogyókúrás tanácsokat ad rajongójának!

Pamela szülés utáni látványos fogyása rengeteg kismamának adott útmutatót. Rajongók ezrei követik azóta is. Szabina két éve szülte meg kislányát, eddig a közösségi oldalakon figyelte Pamela tanácsait, de most lehetősége nyílt, hogy személyesen is kérdezhessen Hódi Pamelától.


Divat a fűszeres kávé!

Két fajta kávéból készítenek kávét: az arabkávéból (Coffea arabica) és a robuszta kávéból (Coffea canephora). Az élénkítő fekete italt manapság nem csak a megszokott ízekben kóstolhatjuk, egyre több kávézóban van jelen különféle fűszerekkel megbolondított kávé különlegességek is.