Így fogyókúrázz és így mozogj, ha egészséges akarsz maradni!

Joy magazin

Cikkünkből megtudhatod, miképpen ajánlatos fogyókúrázni és sportolni, hogy egészséges maradj és megóvd testedet!

Ha lemaradtál a legutóbbi TV2 TestŐr című műsorról, itt megtalálod a legérdekesebb riportokat:

Egészségesen is lehet fogyókúrázni!

Ha valaki fogyni akar, a legrosszabb amit tehet, ha koplal. Ilyenkor az anyagcsere lelassul, ami nehezíti a fogyást. De amikor a hosszú koplalás után ismét eszünk, a szervezet elkezd raktározni. Többször együnk keveset és az is fontos, hogy az étel finom legyen, egészséges és nem árt ha szép is.


A sportsérüléseket ne otthon kezeljük!

Számos olyan sportsérülés van, amivel ha szakemberhez fordulunk, modern eljárásokkal eredményesen megoldhatók a problémák. A lökéshullám terápiával például a sarkon kialakuló csontkinövést, az úgynevezett sarkantyút is el lehet tüntetni. Ezt a terápiát korábban a vesekő szétzúzására alkalmazták, de azóta számos területen bizonyították a hatásosságát.


Gyönyörű tartást biztosít a tánc!

Sosem elég korai, és sosem késő elkezdeni a táncot, melynek számtalan pozitív hatása van a szervezetre!


Ízületi gyulladáshoz is vezethet a mobilhasználat!

Bármilyen testrészünk, ízületünk túlzott megterhelése vezethet ízületi gyulladáshoz. Manapság sokszor hétköznapi mozdulatoktól is kialakulhatnak ízületi fájdalmak, de van, hogy az immunrendszer működészavara okoz ízületi gyulladást.


Puha padlón a lábtornára is rávehető a gyerek!

A talp izmainak helyes fejlődéséhez fontos a mezítláb járás. A lábtornával sokszor megelőzhető lehet akár egy harántsüllyedés, vagy a lúdtalp kialakulása.


Ételekkel is csökkenthető az ízületi gyulladás!

A kamilláról sokan tudják, hogy gyulladáscsökkentő, de a piros, vagy sárgadinnyében is ugyanaz a hatóanyag van, apigenin. De vannak olyan ételek, amelyek az autóimmun eredetű gyulladásokra is jó hatással vannak.


Fontos, hogy az edzés során is odafigyeljünk az ízületekre!

A testedzés fontossága mellett, az edzés során az ízületeinket is kíméljük. Léteznek már olyan edzőgépek, aminek a fejlesztése során nagy hangsúlyt fektettek az ízület kímélésére. A működési elvük az, hogy a terhelés közben a gép kimozdítja a testet, így a mozdulat kíméletes az ízületek számára.


Tippek a helyes testtartáshoz: nem mindig a kényelmes szék a legjobb a testünknek...


Tippek a szép tartáshoz a Több, mint TestŐrben!


Honnan látjuk, ha gerincferdülése van a gyereknek?

Nagyon sok a gerincferdüléssel felnövő gyerek, nagy részük lány. Hogy hogyan lehet ezt megelőzni, vagy észrevenni, kiderül a videóból.