6 apró, de annál hasznosabb trükk, ha tényleg egészséges akarsz lenni 2017-ben

Menyes Barbi

Azt hiszed, csak akkor fogsz lefogyni, ha gyakorlatilag éhezel, és éjjel-nappal az edzőteremben kardiózol? Tévedsz!

Már kismillió cikket olvastál arról, hogy diéta helyett inkább válts életmódot, ám ez számodra sokkal riasztóbb, mint egy pár hetes koplalás? Hosszú távon hidd el, megéri az alapokon változtatni!

Nemrég a népszerű táplálkozási szakértő, Jessica Sepel el is árulta, mi az a néhány apró trükk, amiket érdemes kipróbálni. Hogy mi lesz az eredmény? Naná, hogy fogyás, de nem rövid, hanem hosszú távon!

Nem mindegy, hogyan kávézol!

Reggelente lecsúszik 2-3 tejeskávé, cukorral, ahogy kell? Jessica azt javasolja, egy kávé legyen a napi adagod, és azt is lehetőleg egy pár csepp tehéntejjel vagy valamilyen magtejjel fogyaszd el még délelőtt 10 óra előtt. Ez után a nap többi részében már ne igyál mást, csak gyógyteákat - mondjuk töld teát - és persze szénsavmentes ásványvizet.

Olvasd el ezt is!
Koffeinimádók, figyelem! Még egy újabb pozitív hatását fedezték fel a kávénak

Felejtsd el az üdítőket!

A szakértő óva int a szénsavas dolgoktól, még akkor is, ha light vagy cukormentes néven futnak. Ha víz helyett valami ízre vágysz, facsarj egy narancsot vagy citromot a vízbe, esetleg tegyél bele pár szelet uborkát, gyömbért, de ne a bolti, dobozos holmikat válasszd!

Viszlát, cukor!

Ez mondjuk egy apró, ám nehéz változtatás: ne cukrozd a kávédat, a teádat, és a mézet is hanyagold, ha lehet. Ha képtelen vagy így meginni egy kávét, ízesítsd esetleg egy kis fahéjjal, egyébként pedig minden csakis megszokás kérdése, hidd el!

Olvasd el ezt is!
Száműztem a cukrot az életemből, és ez történt a testemmel!

Csak óvatosan az alkohollal!

Hiába nem nasizol mellette, az esti koktélozgatás a csajokkal bizony hizlal, nem is akármennyire! A mézédes likőrök, isteni koktélok helyett akkor inkább a vörösborra voksolj, esetleg a vodka-szódára.

Cseréld le a köreteket!

Nem lehet elégszer elmondani, hogy rengeteg felesleges kalóriát viszel be a nem megfelelő köretekkel. Ha grillzöldség helyett tartalmasabbra vágysz, válassz barnarizst, quinoát, hajdinát, pláne a vacsora alkalmával!

Jöhet a csoki, de...

Az egészséges életmód nem azt jelenti, hogy nem ehetsz csokit! Ehetsz, csak ne a nagyon édes tej, hanem a magas kakaótartalmú étcsokira voksolj. Túl keserűnek érzed? Ezt az ízt bizony szokni kell, de legalább ebből tutira nem tudsz befalni egyszerre egy fél táblával...

Olvasd el ezt is!
Édes tények: csokoládé és az egészség

Jessica Sepel egyébként maga is megtapasztalta, milyen túlsúlyosnak lenni, ezért is tud hitelesen beszélni a diéták nehézségeiről. Tiniként ugyanis igencsak el volt hízva, ezért pedig állandóan a csúfolódások célpontja volt, mára azonban megtanulta, hogy nem csak a külseje, de az egészsége miatt is fontos a súlya, a teste.

Csináld utána!