Ezt ne hidd el soha a fagyasztott élelmiszerekről a szakértők szerint - és még 7 mítosz az egészséges étkezésről!

Pexels
InStyle

A mikrohullámú sütő tényleg annyira rossz? A fagyasztott zöldségek pedig kevésbé egészségesek? Most megpróbáltunk utánajárni ezeknek a étkezéssel kapcsolatos kérdéseknek is!

Az egészséges étkezés nem olyan egyszerű fogalom, mint ahogy azt a különféle táplálkozási "guruk" ábrázolják a közösségi médiában és egyéb területeken. Legyünk őszinték, egy átlagos munkanap után a bevásárlás és a főzés sokszor már tényleg extra energiákat igényel, mert hát azért mégiscsak szeretnénk valami olyan ételt letenni az asztalra, ami nemcsak finom, de olyan tápanyagokkal látja el a szervezetünket, ami képes feltölteni energiaháztartásunkat. Ez azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, többek közt azért sem, mert a témával kapcsolatos információáradat néha egészen ellenkező elveket vall.

Egyrészt az egészséges jelző nem minden embernél jelenti ugyanazt, és ami jó a szervezetünknek, az nemcsak az összetevők miatt lehet, hanem köze van a genetikai hajlamhoz, a kulturális hátterünkhöz és akár az életmódunkhoz is. Példának okáért egy irodai dolgozónak egészen más étrendre van szüksége, mint mondjuk egy keményebb fizikai munkát végző személynek, de egy-egy betegség is más és más táplálkozási szokásokat kíván. Ez az oka annak, hogy az „egészséges” vagy „egészségtelen” ételekkel kapcsolatos állítások pontatlanok és sok féligazság kering róluk a köztudatban, így pedig kicsit sem meglepő, hogy néha abszolút összezavarodunk a téma hallatán. Pont ezért gondoltuk úgy, hogy ideje utánajárni pár étkezéssel kapcsolatos mítoszoknak!

Következzen tehát 8 idejétmúlt étkezési mítosz, amit ideje elfelejtened!

Nézd meg a galériánkat - 8 kép
8 tévhit az egészséges étkezésről, amit felejts el örökre

Még több egészséges ételről olvasnál? Akkor ez is érdekelhet!

Nézd meg a galériánkat - 4 kép
Prebiotikumban gazdag ételek, amiktől laposabb lesz a hasad

Az InStyle magazin írása.