Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Azt se tudod már, hol áll a fejed? Íme a nélkülözhetetlen teendőlista költözéshez, 19 pontban

Getty Images
Eörsi Sarolta

Az új otthon mindig izgalmas változás az életünkben. Ugyanakkor az ilyen művelet rengeteg feszültséggel, bonyolultsággal, stresszel és persze előre nem látható pénzkiadással jár. Hogy mégis minden a lehető leggördülékenyebben menjen, összegyűjtöttük a legfontosabb tennivalókat, amelyeket költözés előtt, közben és után nagyon is érdemes észben tartani.

Olvasd el ezt is!
13 tuti tipp, amitől nagyobbnak tűnik a kicsi szobád

1. Jelentsd be az új címedet az önkormányzatnál (ahol új lakcímkártyát is kell igényelni), az adóhatóságnál, a bankban, a közműveknél és a telefontársaságnál, a körzeti orvosodnál. Tedd meg ezt, amint megkaptad a lakás kulcsát és elintéztétek a papírokat.

2. Győződj meg róla, hogy a régi lakásoddal kapcsolatosan már nincs tartozásod (és az új lakásod előző lakójának sincs).

3. Ha egy mód van rá, a felújítási munkákat még a költözés előtt bonyolítsd le és a végén takarítsd ki az új lakást a pincétől a padlásig, hogy tiszta otthonba érkezz.

4. Gyűjts újságpapírokat, hogy a törékeny edényeket legyen mibe csomagolni. (Erre a célokra megfelelnek a törülközők vagy a nem túl kényes ruhák is. Helytakarékos megoldás.)

forrás: Getty Images

A lista folytatódik az evamagazin.hu oldalon!

A kereséshez kezdj el gépelni!