Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Az első 10 lépés a minimalista életmód felé

Europress
Tóth Csilla Rebeka

Te mernél úgy élni, hogy egyetlen tányért, kanalat, bögrét használsz, egyetlen szoknyát vagy nadrágot hordasz és a gyereknek három játéka van? Ha nem, akkor csak próbáld ki ezt a néhány kompromisszumos megoldást.

A minimalizmus mozgalma járványként söpör végig Amerikában, Nyugat-Európában és Japánban.

Szeresd az embereket, használd a tárgyakat és ne fordítva!

- így szól a minimalista alapvetés.

A minimalista életmód lényege, hogy csak azokat a tárgyakat tartjuk meg az otthonunkban, amelyekre valóban szükségünk van. Nem elsősorban azért, hogy tudatosan szegénységre törekedjünk, mint Assisi Szent Ferenc; a minimalista életmódot választók között akadnak kifejezetten gazdagok is. Inkább azért, hogy tényleg a lényegre koncentrálhassunk, az otthonunk és a környezetünk fellélegezhessen és hogy ne vonja el a figyelmünket a sok kacat.

Olvasd el ezt is!
Ez a lány egy éven át csak a létszükségleteire költött – nem fogod elhinni, mennyit spórolt

A minimalista életmód különösen elterjedt Japánban és egy kicsit kevésbé, de egyre hangsúlyosabb szerepet kap az Egyesült Államokban is. Japánban többek között a különösen nagy földrengésveszély az oka a mozgalom térhódításának; sokan gondolják úgy, hogy egyszerűen nem éri meg – és veszélyes is – sok tárgyat tartani, amelyek egy ilyen helyzetben és balesetveszélyesek és meg is rongálódhatnak.

Nézzünk néhány minimalista otthont és alapvetést inspirációnak:

(fotók: Pinterest)

Nézd meg a galériánkat - 10 kép
10 inspiráció minimalista otthonhoz

Úgy érzed, a visszafogottságnak ez a szintje megvalósíthatatlan? Hogy csak néhány őrült képes rá? Oké, lehet, hogy igazad van. De azért egy-két fogást el lehet lesni a „profiktól”.

Az evamagazin.hu oldalon találsz néhány ötletet, amit bármikor kipróbálhatsz anélkül, hogy örök életedre szenvedélyes minimalistává kellene válnod (amiben persze nem áll szándékunkban megakadályozni)!

A kereséshez kezdj el gépelni!