Teák, amiket jó lenne gyakran innod, és amiket nem

Menyes Barbi

Szívesen teázol, pláne télen? Jól teszed, de nem mindegy, mit iszol: íme azok a teák, amik nagyon jót tesznek a testnek, és azok, amikkel nem árt vigyázni.

Olvasd el ezt is!
Ez a házi detox tea szépíti a bőrödet és segít egészségesen átvészelni a telet

Fekete tea

Sokféleképp elkészíthető, nagyon finom, segíti a fogyást, illetve csökkenti a rák és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Több liternyit azonban ne igyál belőle, mert egy kevés fluoridot is tartalmaz, ami hosszú távon gyengíti a csontjaidat.

Gyömbértea

Ősidők óta fogyasztják kiváló gyógyhatásai miatt: megfázáskor nagyon hatásos, serkenti az emésztést, a várandósság alatt pedig csökkenti a reggeli hányingert. Ha sokat sportolsz, akkor is iktasd be az étrendedbe, mert segíti az izmok regenerálódását.

Olvasd el ezt is!
„Egy évig nem szexeltem a párommal” – Ilyen az élet hipochondriával

Hibiszkusz tea

Tudtad, hogy a teázás csökkenti a stresszt? Pláne, ha hibiszkusz teát iszol. Nemrég egy kutatás azt is kimutatta, hogy azoknak, akik rendszeresen kortyolnak ilyen innivalót, a vérnyomásuk csökkent, és kevésbé stresszesek, mint korábban.

Mégtelenítő teák

Bár mindenhol azt olvasni, hogy az ilyen-olyan méregtelenítő tea a fogyás kulcsa, ezekkel bánj nagyon óvatosan! Ezek legtöbbje tartalmaz szennalevelet, ami irritálja a bélbolyhokat, és hashajtó hatása is van. Ezzel semmi gond, ha székrekedéssel küzdesz, de alapvetően nincs szükség erre, mert így a folyadék mellett a rostok és az ásványi anyagok is kiürülnek a szervezetből.

Feketenadálytő tea

Sokszor javasolják csonterősítésre, sebekre, gyulladások csökkentésére ezt a teát, ám nem árt vele óvatosan bánni, mert olyan alkaloidokat tartalmaz, amik károsíthatják a májat. Épp ezért már nagyon sok helyen be is tiltották az árusítását.