Tudtad? Ennyit kellene mosnod a törülköződet!

Menyes Barbi

Tedd a szívedre a kezed: te milyen gyakran mosod ki a törülközőket? Minden nap? Netán csak minden hét végén? Most végre kiderül, mennyire kellene őket tisztán tartanod!

A törülközőmosás érdekes kérdés: ha csak te használod őket, ráadásul fürdés után, akkor mégis minek kellene őket állandóan mosni? Az egyértelmű, hogy minden nap tiszta fehérneműt veszünk fel, és azt is tudjuk, hogy vannak olyan ruhadarabok, mint a farmer, amiket viszont nem is szabad túl gyakran mosni. De mi a helyzet a törülközőkkel?

Olvasd el ezt is!
7 elgondolkodtató érv a mindennapos zuhanyzás ellen

Nemrég a New York-i Egyetem kutatója, Philip Tierno nyilatkozott a témában: a férfi szerint 3 alkalom után bizony mosógépbe kellene tenni őket, és el is árulta, miért.

Olvasd el ezt is!
Így kell helyesen arcot mosni

"A fürdőszoba, hiába a sok takarítás, bizony hemzseg a baktériumokól, a bőrdarabkáktól, és ott van még a vizelet és a fekália is. A törülköző melegében ezek nagyon szívesen töltik az idejüket. A nedves törülköző pedig bizony jó táptalaj a baktériumok számára. Ha úgy érezzük, már van egy furcsa szaga a törülközőnek, akkor bizony ideje kimosni, mert akkor ott már elindultak bizonyos folyamatok” – vallja a szakértő.

Olvasd el ezt is!
Így szokj le a feladataid halasztgatásáról!

Szóval, ne várj túl sokat a mosással!