7 elgondolkodtató érv a mindennapos zuhanyzás ellen

Europress
Kata

Tényleg nincs szükség naponta arra, hogy lezuhanyozzunk?

Kicsit úgy hangzik, mintha tabukat döntögetnénk azzal, ha azt mondjuk, nem szükséges minden nap zuhanyozni. Sőt, még jót is teszel magadnak azzal, ha felveszed ezt a rutint. De a szakemberek szerinte ez nem csak normális, de egészséges dolog is. Miért? 7 oka is lehet!

1. Szárít

A túl gyakori zuhanyzás száríthatja a bőrödet, főleg, amikor az érzékeny típusba tartozik. Ilyenkor ugyanis értékes bőrvédő olajokat és baktériumokat is lemosol a bőrödről, melyek hiányában könnyebben jelenik meg például az ekcéma vagy a rosacea okozta kipirosodás.

2. A ruháid megvédenek

Mivel, ha csak nem vagy hívő nudista, a testedet ruha fedi, a környezeted anyagai nem igazán érintkeznek a bőröddel, szóval az nem is lesz koszos. Sőt, a tiszta ruha még a tusolásnál is jobb lehet, mert a felesleges anyagok eltűnnek, de az értékes olajok például megmaradnak. Nyilván nyáron, vagy egy edzés és más izzasztó dolog után más a helyzet és érdemes zuhanyozni, de ha nyugis napod volt, várhat még a tusolás.

Kényeztesd bőröd a legjobb testápolókkal!
Próbáld ki a Helia-D krémes és az intenzív testápolót száraz bőrre!

3. Egyre jobb termékeket használunk

A dezodorok és más izzadásgátlók, rengeteget fejlődtek az utóbbi időben, hatásuk sokkal tovább tart, mint régen. Tusolás közben te is észrevehetted már, hogy eltávolítani is nehezebb őket a bőrödről. Így tovább is biztosítanak frissességet.

4. Kevesebb vizet használsz

Jobb a pénztárcádnak, a környezetnek, az emberiségnek, a Földnek, mindennek!