A Végtelen történet gyerekszínésze gyönyörű nővé érett

hellogiggles.com
Ujvári Viki

1984? Hát az sem tegnap volt! Most így év elején, még jobban ránk jött a nosztalgia - ami könnyen lehet, hogy év végéig is kitart!

Michael Ende fantasy meseregénye 1979-ben jelent meg és akkori mércével mérve elég hamar felfedezte magának Hollywood a cseppet sem szokványos történetet, amit aztán az NSZK-val közös koprodukcióban vászonra is vittek, a film premierje pedig 1984-ben volt.

Olvasd el ezt is!
Így néz ki most a Forrest Gump gyerek Jenny-jét alakító színésznő!

A kicsit különc Bastian egy szép napon az őt gúnyoló srácok elől egy antikváriumba menekül, ott talál rá arra a régi könyvre, mely Fantázia Császárnőjének történetét meséli el. Az uralkodónőnek sürgősen szüksége van egy különleges reménytelen álmodozás és fantáziatlanság elleni gyógyírra, különben birodalma a Semmi martékává válik majd. A gyógyírt pedig Atreju-nak kell elhoznia. Bastian fantáziája pedig életre kell és egyszer csak ott találja magát ő is a történetben...

A Császárnőre, pontosabban a Gyerekcsászárnőre talán te is emlékszel. Őt egy csodaszép kislány, Tami Stronach játszotta. A skót és izraeli felmenőkkel büszkélkedhető szépség a film készültekor mindössze 12 éves volt. Szülei pedig pontosan ezért is féltették őt a "csillogó amerikai álomtól", így tanácsukra inkább visszatért igazi nagy szerelméhez a tánchoz és ezek után már csak pár apró színészi munkát vállalt el. A mozgás iránti szenvedélye viszont megmaradt és az üzleti élet sem áll távol tőle, 2000-ben megnyitotta első tánciskoláját, a Tami Stronach Dance-t. Tami ma már 44 éves, házas és egy 6 éves kislány, Maya boldog anyukája.

Végezetül pedig jöjjön a film főcímdala, ami pillanatok alatt világsiker lett és a slágerlistákat ostromolta!

Olvasd el ezt is!
Nagyon menő Leia hercegnő ikonikus frizurájának háttérsztorija

Te is rajongtál ezért a filmért gyerekként?