Nagyon menő Leia hercegnő ikonikus frizurájának háttérsztorija

V. Zsófi

Még egy ok, hogy imádjuk azokat a csigákat!

Carrie Fisher halálhíre óta világszerte rengeteg jelmezes megemlékezést tartanak a színésznőről. Ellepték az internetet a szupercuki Leia hercegnőnek öltözött kislányok fotói, melyekről természetesen nem hiányozhat az ikonikus csigák különböző változata sem. De gondolkoztál már valaha azon, hogy jött az ötlet az különleges frizurához?

Olvasd el ezt is!
Mark Hamill most egész oldalas cikkben emlékezik meg Carrie Fisherről

George Lucas nem szerette volna, ha Leia a tipikus hercegnőkhöz hasonlít, 0egy független, a saját sorsa felett rendelkező, erős nőt képzelt el. Ehhez pedig nem illik a tipikus szűzies, leengedett haj, no meg harcolni se nagyon lehet benne. Ezért aztán szokatlan helyről inspirálódott a rendező. Saját bevallása szering a XX. század eleji mexikói forradalmárnők, a soldaderas-ok hajviseletét lopta el Leia számára.

Ugyanakkor, Tabea Linhard, történelemprofesszor, aki könyvet is írt a soldaderas-okról azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy nem valószínű, hogy a forradalmárnők harc közben is ezt a frizurát viselték volna, mert nem lehet rá kalapot húzni és könnyebben kibomlott volna, mint az egyszerű fonatok.

Akárhogy is, Leiának hála örökre összeforr ez a hajviselet az erős nő képével!