Így néz ki most a Forrest Gump gyerek Jenny-jét alakító színésznő!

http://moviehaze.blogspot.hu
Ujvári Viki

Gondoltad volna, hogy a Forrest Gump című film, idén már 23 éves lesz? Pedig igen!

Winston Groom 1986-ban kiadott regényének filmes változatát 1994-ben mutatták be Robert Zemeckis rendezésében (az ő nevéhez köthető egyébként a Vissza a jövőbe-trilógia is).

Forrest születésétől 1944-től, egészen 1982-ig követhetjük figyelemmel a kicsit sem hétköznapi figura szórakoztató, fordulatos és kedves történeteit. Az nehézségekkel teli iskolás éveit, a vietnámi háborúban tanúsított hőstetteit, a Mama bölcs mondatait és az évtizedeken átívelő hű és őszinte szerelmét Jenny iránt, egy padon ülve meséli el.

Olvasd el ezt is!
Így néz ki most a Holiday cuki kislánya, Sophie!

A múltidézés során nagyon sok olyan mondat hangzott el, ami hamar szállóigévé vált, többek közt az is, hogy: "Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.", és ez olyannyira hangzatossá sikerült, hogy az Amerikai Filmintézet százas listáján, a filmtörténet negyvenedik leghíresebb idézetének választották.

Jó pár, már akkoriban is igencsak híres színész szerepelt a hat Oscar-díjat is bezsebelt alkotásban, többek közt Tom Hanks, Sally Field vagy éppen Gary Sinise. Minket viszont a gyerekszereplők most picit jobban érdekeltek, konkrétan Jenny és Forrest!

forrás: pinterest.com

Mi lett vajon Jenny-t alakító Hanna R. Hall-al, akibe Forrest már akkor beleszeretett mikor felszállt az iskolabuszra? A film készültekor mindössze 10 éves volt és már akkor tudhatta, hogy ő bizony ha egyszer felnő színésznő lesz, és így is lett. Bár azóta számtalan alkotásban játszott, a nagyobb kasszasikerek - az 1999-es Öngyilkos szüzek című film kivételével - sajnos elkerülték.

Na és vajon mi lett azzal a cuki kisfiúval, aki úgy táncolt Elvis Presley-re, hogy öröm volt nézni?! Michael Conner Humphreys, a film elkészülte után a pozitív hangvételű kritikák ellenére úgy döntött, hogy hátat fordít a filmiparnak és megmarad inkább átlag gyereknek. 2005 és 2010 között az amerikai hadseregben szolgált, többek közt állomásozott Irakban is. Leszerelése után 2011-ben végül visszatért egy film erejéig Hollywoodba, hogy szerepet vállaljon egy második világháborús alkotásban a "Pathfinders: A Company of Strangers"-ben.

Olvasd el ezt is!
Kedvenc magyar meséink, amiket felnőttként is jó újranézni!

Te szereted a filmet? Megtudod számolni, hogy hányszor láttad már?